Mourinju: Es esmu neveiksminieks (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Superkausa spēlē labākā komanda zaudējusi, uzskata Anglijas premjerlīgas komandas Londonas «Chelsea» galvenais treneris Žozē Mourinju.

Kā ziņots, piektdien Prāgā notikušajā mačā pagājušās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīrā uzvarējusī «Chelsea» komanda sacentās ar UEFA Čempionu līgas uzvarētāju Minhenes «Bayern». Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, papildlaika beigās tiks fiksēts neizšķirts 2:2, bet pēcspēles sitienu sērijā «Bayern» bija pārāki ar 5:4.

Aizvadītajā cīņā «Bayern» izrāva neizšķirtu vien papildlaika kompensācijas laikā, kad precīzs bija uz maiņu nākušais spāņu pussargs Havi Martiness. Pēcspēles sitienos pirmie deviņi raidījumi bija nekļūdīgi, bet uzvaru Minhenes komandai nodrošināja vārtsargs Manuels Noiers, kurš atvairīja beļģu uzbrucēja Romela Lukaku raidījumu.

Interesanti, ka starpsezonā abās komandās notikušas galveno treneru maiņas, tādējādi šī Superkausa spēle kļuva par pirmo kopš 2004. gada, kad abas komandas vairs nevada tie paši treneri, ar kuriem iepriekšējā sezonā tika izcīnītas Eirokausu trofejas.

«Kad Martiness guva vārtus, sajutos nenovērtēts. Labākā komanda zaudēja, tomēr tāds ir futbols,» pēc mača izteicās Mourinju, vainojot zviedru tiesnesi Junasu Ēriksonu, kurš 85. minūtē «Chelsea» komandu atstāja mazākumā, kad par otro dzelteno kartīti laukumu nācās atstāt pussargam Ramirešam. «Pret futbolu jājūt kaislība. Ja tu mīli šo spēli, nenogalini cīņas izskaņu ar šādu otro brīdinājumu.»

Mourinju uzskaitīja, ka arī iepriekš gan trenējot «Chelsea» pirmajā termiņā, gan Milānas «Inter», gan Madrides «Real» komandas, vairākas reizes UEFA Čempionu līgas pusfinālā viņa komandas atstātas mazākumā. «Visi variet analizēt spēles un izdarīt savus secinājumus - es esmu neveiksminieks

Tikmēr «Bayern» komandas jaunais galvenais treneris Hoseps Gvardiola slavēja savu priekšgājēju Jupu Hainkesu.

«Vēlos pateikties Jupam Hainkesam par iespēju spēlēt finālā. Viņa dēļ mēs šeit esam,» uzsvēra spāņu speciālists. «Mēs esam ļoti laimīgi, viena sekunde [spēles novešana 11 metru sitienu sērijā] mainīja visu.»

«Manuprāt, komanda spēlēja neiedomājami labi. Mums bija vairāk nekā 30 vārtu gūšanas iespējas un redzēju, cik svarīgs šis mačs bija spēlētājiem,» teica Gvardiola. «Viņi pagājušajā sezonā uzvarēja visu un vēlas vēl. Esmu tiešām priecīgs par viņiem.»

Tomēr Gvardiola nepiekrita Mourinju izteikumiem. «Uzskatu, ka labākā komanda uzvarēja, jo mēs radījām ļoti daudz vārtu gūšanas iespējas

Spēles laikā «Bayern» izradīja 37 sitienus pa vārtiem, kamēr «Chelsea» atbildēja vien ar 14 raidījumiem.

«Ja komandā ir tik pieredzējuši spēlētāji kā [Petrs] Čehs, [Frenks] Lempards, [Džons] Terijs un [Ešlijs] Kouls,» viņi radīs savas iespējas, bet mēs uzvarējām pelnīti,» teica Gvardiola.

Komandas, kuras vada Gvardiola un Mourinju tagad savā starpā tikušies 16 reizes. Piecas reizes fiksēts neizšķirts, Mourinju izcīnījis vien trīs uzvaras, bet Gvardiolas kontā ir astoņi panākumi.

«Izjūtu milzīgu cieņu pret viņu kā treneri un viņš to zina,» teica Gvariola. «Esam spēlējuši tik daudz reižu viens pret otru. Dažos mačos uzvaru, citos zaudēju, bet viņš zina, ka cienu viņu.»

Gvardiola iepriekš Superkausu izcīnījis 2009. un 2011. gadā ar Spānijas klubu «Barcelona», bet Mourinju iepriekš 2003. gadā nesekmīgi par Superkausu cīnījās ar Portugāles komandu «FC Porto».

Minhenes klubs līdz šim UEFA Superkausu nebija izcīnījis ne reizi, turklāt tas vēl nebija padevies nevienai Vācijas komandai, bet «Chelsea» kontā ir triumfs 1998. gadā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu