Mozgovs nespēlēs Krievijas basketbola izlases rindās Eiropas čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Krievijas vīriešu basketbola izlasei septembrī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā nepalīdzēs komandas vadošais centra spēlētājs Timofejs Mozgovs, vēsta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Pašlaik 27 gadus vecais Mozgovs tikko kā vienojies ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Denveras «Nuggets» par jaunu trīs gadu līgumu. Jaunās vienošanās nosacījumi liegs viņam spēlēt Eiropas čempionātā.

Mozgova nespēlēšana turnīrā nozīmē, ka komandai nepalīdzēs abi 2011. gada izlases sastāva centra spēlētāji, ar kuru palīdzību tika izcīnītas Eiropas čempionāta bronzas medaļas. Jau iepriekš bija zināms, ka valstsvienības rindās šogad nespēlēs Maskavas CSKA pārstāvis Aleksandrs Kauns.

Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka izlasei čempionātā nepalīdzēs ierastie līderi Andrejs Kiriļenko un Viktors Hrjapa.

«Spēlētāju neesamība izlasē nav pats svarīgākais. Galvenais ir pamazām gatavoties turnīram un sasniegt sportiskās formas virsotni,» izteicies Vasīlijs Karasevs, kurš pēc tam, kad no izlases demisionēja grieķu speciālists Fotis Kacikaris, pilda komandas galvenā trenera funkcijas. «Mēs darām labāko, ko spējam, lai to sasniegtu.»

Tuvākajā laikā valstsvienībai sola pievienoties pieredzējušais Vitālijs Fridzons.

Krievijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Grieķiju, Itāliju, Zviedriju un Turciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu