Mucenieks ar Hendriksu nākamajā sezonā cer iekļūt PČ blakusvāģiem labāko trijniekā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Beļģu motobraucējam Janam Hendriksam, kurš nākamajā sezonā startēs pārī ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku, mērķis būs iekļūt pasaules čempionāta blakusvāģiem labāko trijniekā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Mucenieks.

Kā ziņots, Mucenieks pievienojies beļģa komandai, jo Hendriksa līdzšinējais pārinieks Tims Smoininkss personisku iemeslu dēļ nolēmis beigt karjeru.

Mucenieks lielāko daļu pagājušās sezonas aizvadīja kā latvieša Māra Rupeika kantētājs, bet sezonas beigās palīdzēja arī Janam Hendriksam.

«Kopā ar Janu šīs sezonas beigās nobraucām pāris labas sacensības. Komanda bija priecīga, ko vēl vairāk papildināja izcīnītais Beļģijas čempionu tituls,» izteicās Mucenieks, atklājot, ka Hendrikss kantētāju mainījis, lai uzlabotu rezultātu. «Janam bija kaut kas jāmaina. Tā nu sāka ar kantētāju, jo ar Smoininksu viņš kopā bija nobraucis jau 12 gadus, kas ir par daudz. Tālāk sekoja tehnikas maiņa.»

Komentējot neveiksmīgo sezonas pirmo pusi ar Rupeiku, Mucenieks atzina, ka latviešu ekipāžai pietrūka motivācijas un darba spara. Kantētājs atzina, ka arī Rupeiks turpinās karjeru, tomēr viņš nav informēts ar ko.

«Mūsu komandu viennozīmīgi interesēs tikai pirmais trijnieks. Tā kā tagad gaidāms smags ziemas darbs, lai varētu veiksmīgi doties trasē,» stāstīja Mucenieks. «Pats apzinos, kas mani sagaida. Tāpēc tagad man beidzot ir iespēja pietuvoties lielajam mērķim.»

Kā ziņots, par pārtraukumu karjerā izlēmis Jana Hendriksa brālēns Joriss, kurš pēdējās sezonās startēja kopā ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu. Beļģijas un Latvijas apvienotā ekipāža 2009. gadā kļuva par pasaules čempioniem, bet šogad kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Tiek ziņots, ka Joriss Hendrikss nākamajā sezonā plāno startēt tikai posmos Beļģijā un Francijā.

Šo informāciju aģentūrai LETA apstiprināja arī pats Liepiņš, kurš par savu turpmāko nākotni vēl nav izlēmis.

«Jāapsēžas un jāapdomā visi plusi un mīnusi. Vēl jau laika ir diezgan,» stāstīja Liepiņš. «Man vēl neviena cita piedāvājuma nav bijis, turklāt pats vēl īsti neesmu izlēmis, ko darīt. Drīz došos uz treniņnometni, un tad man būs laiks visu apdomāt.»

Mucenieks piebilda, ka Joriss Hendrikss izšķīries par pauzi karjerā, jo viņam neesot motivācijas trenēties.

Runājot par lielākajiem konkurentiem, Mucenieks nosauca brāļus Jāni un Lauri Daiderus, beļģa Bena Adriansena ekipāžu, šī gada pasaules vicečempionus Nīderlandes sportistu Etjēnu Baksu ar latvieti Kasparu Stupeli, kā arī desmitkārtējo pasaules čempionu Danielu Vilemsenu no Nīderlandes.

Kā ziņots, nākamajā sezonā atkal atgriezīsies Daideru ekipāža, kas šīs sezonas vidū izjuka finansiālu apsvērumu dēļ. Sezonas beigās L.Daiders palīdzēja Vilemsenam kļūt par pasaules čempionu, tomēr latvietim pietrūka vien dažu ieskaites punktu, lai viņu oficiāli varētu saukt par pasaules čempionu.

Sezonas laikā Vilemsens paspēja braukt arī ar latvieti Haraldu Kurpnieku un savu tautieti Keniju van Gālenu, kuri abi guva smagas traumas.

Jaunā pasaules čempionāta sezona sāksies 1. aprīlī Šveicē. Par 99% zināms, ka posms atkal risināsies arī Ķeguma trasē Latvijā.

Mucenieks izteica cerību, ka Latvijā pasaules čempionāta posms tomēr risināsies, jo viņam vienmēr ļoti patīk braukt savās mājās.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu