Mudina domāt par daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai Valmieras pilsētas pašvaldības 2014.gada budžetā paredzēts līdzfinansējums EUR 71 114 apmērā, portālu «Apollo» informēja Laura Moča, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tā kā iedzīvotāji izrāda interesi par līdzfinansējuma saņemšanu sava kopīpašuma sakārtošanā, atbalstīti jau vairāki projekti, to skaitā ēkas Leona Paegles ielā 1 fasādes renovācija (EUR 20 009,42), mājas Rīgas ielā 5 piebraucamā ceļa renovācija un paplašināšana (EUR 5407,44), ēkas Rūpniecības ielā 25 (EUR 5695) un Stacijas ielā 12 pagalma labiekārtošana (EUR 5695) un nama Stacijas ielā 19 bruģēta gājēju celiņa izbūve (EUR 3775,33).

«Pašvaldības atbalsts ēku renovācijai un pagalmu labiekārtošanai Valmierā tiek piešķirts jau otro gadu. Lai veicinātu Valmieras pilsētas teritorijas sakārtošanu, šogad esošais finansējums vienlīdzīgi sadalīts kā energoefektivitātes pasākumu un māju renovācijas, tā piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanas projektiem,» uzsver Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika. «Mēs aicinām iedzīvotājus aktīvi domāt par ēku pagalmu sakopšanu un izmantot iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, lai veiktu piebraucamo ceļu, stāvlaukumu, iekšpagalmu un gājēju celiņu seguma renovāciju, bērnu rotaļu laukumu ierīkošanu vai esošo laukumu renovāciju, kā arī mājas zaļās zonas labiekārtošanas darbus. Tikai kopīgi strādājot un rūpējoties par savu dzīvesvietu, varēsim veidot Valmieras pilsētu arvien pievilcīgāku», atzīmē Jemšika.

Atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.130, lai saņemtu līdzfinansējumu, pretendentam pašvaldībai jāiesniedz pieteikums, norādot nepieciešamo finansējuma apjomu, izlietojuma mērķi un plašāku informāciju par ēku un tai piesaistīto zemesgabalu. Pretendentu atbilstību šo noteikumu prasībām izvērtē pašvaldības izveidota komisija. Pieteikuma vērtēšana notiek reģistrācijas secībā, un šis process ir pietiekoši garš, tādēļ iedzīvotāji aicināti pagalmu un ēku renovāciju plānot savlaicīgi.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu