Mūrniece pārliecināta par policijas spēju nodrošināt kārtību 16. martā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir pārliecināta par likumsargu spējām nodrošināt kārtību 16. martā.

Mūrniece aģentūrai BNS sacīja, ka policija ir ņēmusi vērā 13. janvāra Vecrīgas grautiņu notikumus un šoreiz ir rūpīgi gatavojusies drošības un kārtības īstenošanai visās vietās, kur paredzēti pasākumi.

Tie, kas centīsies īstenot nekārtības vai radīt apdraudējumu citiem, ir saucami pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā, uzskata Mūrniece.

16. martā nodrošināt kārtību ir arī viņas pirmais nopietnais uzdevums, stājoties iekšlietu ministres amatā.

Iekšlietu ministrijas (IeM) darba grupas, kas izvērtē iespējamos riskus un informāciju saistībā ar 16. marta pasākumiem, vadītājs IeM valsts sekretārs Aivars Straume pēc trešdien notikušās grupas sēdes aģentūrai BNS sacīja, ka tiesībsargājošās iestādes 16. martā gatavojas dažādām situācijām, arī tam, ka tiesa varētu atļaut rīkot kādus no Rīgas Domes noraidītajiem pasākumiem. Arī viņam nav bažu, ka sabiedrībai varētu rasties apdraudējumi, kurus likumsargi nevarētu novērst.

Jau ziņots, ka Rīgas Domes Sapulču, piketu un gājienu pieteikumu izskatīšanas komisija pirmdien nolēma aizliegt 16. martā, leģionāru atceres dienā, rīkot pasākumus pie Brīvības pieminekļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu