Mūrniecei dienesta auto nodoklis nav jāmaksā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kaut arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) ar savu darba auto uz skolu vedusi bērnus, viņai nav jāmaksā nodoklis par dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām, jo ministre tiek nodrošināta ar operatīvo transportu, uz kuru nesen ieviestās nodokļu izmaiņas neattiecas.

Kā aģentūru LETA informēja Drošības policijas (DP) priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, DP nodrošina iekšlietu ministri ar operatīvo transportlīdzekli 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā. Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) apstiprināja, ka amatpersonām, kuras tiek nodrošinātas ar operatīvo transportu, tā dēvētais dienesta auto nodoklis nav jāmaksā.

Kā ziņots, tieši Mūrniecei par valsts apmaksātā autotransporta izmantošanu janvārī tika pievērsta vislielākā uzmanība. Pēc Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) novērojumiem, ar ministres darba vajadzībām paredzēto transportlīdzekli uz skolu tika vesti viņas bērni.

22.janvārī Mūrniece paziņoja, ka lūgusi nodrošināt sev pastiprinātu apsardzi. Mūrniece stāstīja, ka šīs dienas pēcpusdienā bija aizbraukusi uz skolu pretī bērniem un redzējusi, kā NPA pārstāvis Andrejs Melnalksnis pie skolas ārdurvīm ar fotoaparātu gaidījis iznākam viņas bērnus un vēlāk sācis viņus fotografēt. Par notikušo Mūrniece informējusi DP un lūgusi nodrošināt sev pastiprinātu apsardzi.

Ministre apgalvoja, ka iepriekšējā dienā saņēmusi kādu anonīmu e-pastu ar viņai veltītiem lamu vārdiem un draudiem viņu nogalināt. DP pārbaudīja draudu nopietnību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu