Mūsā aizvadīts avārijām bagāts Eiropas autokrosa čempionāta posms

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsas sporta kompleksā 26. un 27. maijā norisinājās 2012. gada FIA Eiropas autokrosa čempionāta 2. posms, kas izcēlās spraigu cīņu, iespaidīgām sadursmēm un avārijām. Latviešu sportistiem šīs sacensības nebija vieglas, taču sasniegtais rezultāts ir ievērības cienīgs. Jānis Boks izcīnīja 5. vietu «Super Buggy» klasē, Andris Kuļikovskis iekļuva «Buggy 1600» klases A finālā un izcīnīja 10. vietu.

Kā ierasts, ievērojamu šovu skatītājiem demonstrēja «Touring Autocross» dalībnieki. Lai arī bez latviešiem, cīņa trasē bija sīva un agresīva. Tās rezultātā visas sporta automašīnas izskatījās kā pēc kara. Vislaimīgākais pēc «kara» bija ungārs Tamašs Karai, kuram izdevās izcīnīt uzvaru un aiz sevis atstāt savus sīvākos konkurentus Vaclavu Fejfāru un Velentīnu Koršunovu. Cīņā par vietu uz goda pjedestāla centās iesaistīties arī lietuvietis Pauļus Pleskovas, taču viņu cīņas karstumā izstūma no trases, un viņš spēja finišēt tikai 8. vietā.

Par «Super Buggy» A fināla zvaigzni viennozīmīgi kļuva Jānis Boks, kurš pēc visām tehniskajām likstām beidzot rādīja perfektu sniegumu. Viņš kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās Eiropas stiprākajiem un daudz pieredzējušākajiem bagiju braucējiem, spējot noturēt savas pozīcijas un finišējot piektajā vietā, kas ir ļoti teicams rezultāts. Klasē uzvaru izcīnīja čehs Petrs Bartošs. Otrais finišēja Ladislavs Hanāks, trešais – Andre Hinenkamps.

«Buggy 1600» klasē labākais no latviešiem bija Andris Kuļikovskis. Viņam izdevās izcīnīt vietu A finālā, kurā viņš sīvi cīnījās ar pērnā gada vicečempionu, čehu Ondreju Muzilu. Lai arī Kuļikovskim izdevās finišēt tikai 10. vietu, šis ir ievērības cienīgs rezultāts, ņemot vērā, ka šī ir klase ar vislielāko konkurenci. Nedz Dāvim Aupem, nedz Ervīnam Grencim šoreiz neizdevās pierādīt sevi – abi čempionāta posmā neizcīnīja punktus. Par šī posma uzvarētāju kļuva francūzis Tomas Anakleto, otrajā vietā atstājot Mihaelu Dūdelmaijeru un trešajā – savu tautieti Florentu Tafanī.

Par visspilgtākajām avārijām šajās sacensībās parūpējās «FIA Junioru» bagija kausa dalībnieki. Viņi vairākos braucienos nespēja tikt tālāk par pirmo līkumu, kad tiesnešiem avāriju dēļ nācās pārtraukt sacensības. Goda pjedestālu sadalīja čehi Jakubs Kubičeks, Vaclavs Triska un Filips Šmids.

Grandiozu cīņu A finālā sagādāja Nacionālā kausa izcīņas dalībnieki ar savām salonautomašīnām. Latvieši pēc starta kopīgiem spēkiem no trases «novāca» ātro lietuvieti Laurinu Dirzininku un par uzvaru cīnījās savā starpā. To ieguva Jānis Miščenko. 2. vietā finišēja Toms Ziedāns, bet trešajā – lietuvietis Giedrius Stonis. Bērnu Beta bagiju klasē arī bija vērojama bezkompromisa cīņa, tajā veiksmīgākie bija Daniels Špaks, Alberts Duntavs un Everts Henilāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu