«Musiqq» piedalās ģenerālmēģinājumos un stājas žūrijas priekšā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zita Kaminska

11. maijs, bija viena no Latvijas delegācijas svarīgākajām dienām Eirovīzijas dziesmu konkursā: notika divi ģenerālmēģinājumi, pie tam otro no tiem jau vērtēja žūrija. Bet žūrijas vērtējums veido 50% no rezultāta – tātad pusi no iespējas iekļūt finālā!

No Diseldorfas ziņo Latvijas delegācijas vadītāja un Eirovīzijas starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska...

«Rīta pusē puiši vēl paspēj sniegt interviju izdevniecības «Rīgas Viļņi» žurnālistei Sabīnei Balodei, bet jau 12.00 tiekam vesti uz arēnu. Seko pirmā tikšanās ar frizieriem un grimētājiem, kuri sabraukuši gan no Krievijas, gan Anglijas. 

Un tad sākas bezgalīgā gaidīšana, jo mums uz skatuves jābūt tikai ap 16.30! Laiku īsinām ar dziesmām un Eirovīzijas suvenīra – kāršu spēli.

Pirms pašas iziešanas uz skatuves sadomājam mazu rituāliņu, kuru veiksmes pēc vajadzēs atkārtot visas turpmākās reizes. 

Pēc mēģinājuma mūsējie secina, ka šī konkursa specifika – ilgā nīkšana, pēc kuras jāstaro 3 minūtes uz skatuves – ir diezgan grūta padarīšana. Tās minūtes paskrienot tik ātri, kā dažas sekundes! Liekas, ka tikko tikai esi uzkāpis uz skatuves, bet jau dziesma beigusies! 

Kaut arī pulkstenis rāda piekto stundu, bet mums uz skatuves 2.mēģinājumā jābūt tikai 22.00 – organizatori mums no arēnas prom braukt neatļauj. Tā jāturpina garlaikoties 19 valstu delegāciju pārpilnā gaitenī. Skumji arī tas, ka visi arēnā pieejamie ēdieni – maizes, desas un šokolāde – ir tie, ko vajadzētu svītrot no katra dziedātāja ēdienkartes, tāpēc dodamies meklēt ēdnīcu, kas esot netālu no preses centra. Par laimi žurnālistu ēdienkartē ir paredzēts Emīlam tik ļoti nepieciešamais steiks (to ēst mums ieteica pat Inese Galante – lai būtu spēks un enerģija).

Kāršu spēle un dziesmas (tai skaitā «Angel in Disguise» operas versija) turpinās līdz desmitiem vakarā. Seko mūsu uznācies – par godu skatītājiem un, protams, žūrijai! Šoreiz izpildījums ir tiešām enerģisks – cerēsim, ka žūrijai patika!!!!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu