Muštukovs izredzes piedalīties PČ spēlē nevērtē augstu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs sarunā ar «Apollo» pirms došanās uz pasaules čempionātu Stokholmā sacīja, ka izredzes iziet kādā mačā laukumā viņam ir minimālas.

Latvijas izlase šodien pēcpusdienā izlidoja uz Stokholmu, kur jau sestdien aizvadīs savu pirmo spēli čempionātā ar Krievijas hokejistiem. Uz Zviedriju izlase dodas 25 spēlētāju sastāvā, no kuriem trīs ir vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers un Ervīns Muštukovs.

«Ar izlasi biju kopā tikai nedēļu, nevaru izteikties par visu sagatavošanās posmu, taču kopumā komanda ir gatava uzsākt čempionātu,» šo rindu autoram teica Muštukovs, kurš atzina, ka ar izlases galveno treneri Tedu Nolanu nav sanācis aprunāties aci pret aci.

«Visi par viņu izsakās pozitīvi, arī es, bet nebija laika ar viņu tuvāk iepazīties, taču viss ir kārtībā,» uzsver Ervīns. 

Aizvadīto sezonu Muštukovs pavadīja Dānijā, kur kopā ar Odenses «Bulldogs» izcīnīja sudraba medaļas.

«Sezonu vērtēju kā labu, daudz spēlēju, gandrīz visas spēles. Čempionāta līmenis ir labs. Tajā valstī, kur spēlē, nekad jau slikti neizteiksies par vietējo čempionātu. Uz nākamo gadu man jau ir līgums Zviedrijā, labāku variantu īpaši nebija. Domāju, ka Zviedrija ir labs atspēriena punkts un arī līmenis ir augstāks nekā Dānijā,» secina vārtsargs, kurš uzskata, ka pasaules čempionātā viņam tikt pie spēlēšanas nebūs viegli.

«Nedomāju, ka mana iziešana laukumā no kaut kā būs atkarīga. Divi pirmie vārtsargi ir, viņiem abiem ir labas izredzes, taču turnīra gaitā visādi var būt. Izlasē gribēju spēlēt, vienīgi sākumā bija doma, ka mani neaicinās, tomēr pasauca,» piebilda vārtsargs.

Tikmēr izlases kapteinis Jānis Sprukts norādīja, ka turnīra laikā svarīgi ir nepieļaut rupjas kļūdas.

«Izlase čempionātam ir gatava, taču nevaru pateikt, par cik procentiem. Katra spēle turnīrā būs citādāka, taču galvenais ir pašiem nekļūdīties,» teica uzbrucējs.

«Nav nozīmes, pret ko aizvadījām pēdējo pārbaudes spēli, jo sagatavošanās periodā spēlējām arī pret spēcīgākām izlasēm nekā Francija. Par jauno turnīra formātu grūti kaut ko pateikt, bet ceturtdaļfināls ir sasniedzams,» piebilda Sprukts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu