Mūze: kvalificēšos Londonas OS, kritīs arī rekords

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: parsportu.lv

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze šosezon sev par mērķi uzstāda normatīva izpildīšanu Londonas olimpiskajām spēlēm, tā sportiste sacīja sarunā ar šo rindu autoru.

Pērn Līna sasniedza Latvijas junioru rekordu - 60,64 metri, bet, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm, sportistei jāaizmet 61 metrs.

«Viens no sezonas galvenajiem startiem man būs maijā Universiādē un tās laikam arī būs man pirmās sacensības jaunajā sezonā. Startēšu arī «Rīgas kausos», tapāt Eiropas čempionātā, bet jāskatās, kā būs ar tikšanu uz to, jo esam trīs pretendentes [arī Madara Palameika un Sinta Ozoliņa - a.p.]» saka Līna.

«Mērķis ir izpildīt Londonas spēļu kvalifikācijas normatīvu, tas nozīmē, ka šķēps jāaizmet 61 metra tālumā. Starptautiskā Vieglatlētikas federācija pērn mainīja normatīvu par vairākiem centimetriem. Protams, ir doma arī par sava rekorda labošanu, bet tas jau ir saistīts ar normatīva izpildīšanu - būs normatīvs, līdz ar to arī personiskais rekords,» skaidro sportiste.

«Patlaban gatavojos sezonai, noslēdzās divu nedēļu treniņnometne Kuldīgā, tagad gatavošos Murjāņos, tad došos uz Igauniju un vēlāk arī uz Spāniju. Kuldīgā gatavojos telpās - strādāju pie tehnikas, pie fiziskās kondīcijas. Ar veselību viss kārtībā, traumu nav, lai gan bija mazi savainojumi, taču tie ir pārvarēti,» bilst Līna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu