«Muzeju naktī» bijis tradicionāli augsts apmeklējums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kā aģentūru LETA informēja Okupācijas muzejā, slēdzot darba vietu, darbinieki bija uzskaitījuši 10 080 «Muzeju nakts» apmeklētāju, tiesa, pērn Okupācijas muzeju «Muzeju nakts» ietvaros apmeklēja 18 556 cilvēki.

Okupācijas muzeja darbinieki novēroja, ka pirmajās akcijas stundās lielā skaitā ieradās ģimenes ar maziem bērniem un pamatskolas vecuma jaunieši. Tāpat šajā laikā daļa apmeklētāju bija ārzemnieki. Vēlākās stundās viesu sastāvs mainījās - vairāk nāca pieaugušie, kā arī vidusskolas vecuma jaunieši un studenti. Jau vairākus gadus Muzejs novērojis, ka «Muzeju naktī» vismaz trešdaļa bijuši krieviski runājoši apmeklētāji.

Savukārt nedaudz audzis Rīgas Motormuzeja apmeklētāju skaits, - ja pērn «Muzeju nakts» ietvaros to apmeklēja 12 400 cilvēku, tad šogad ap 13 000.

Arī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā bijis kupls apmeklētāju skaits. Pēc muzeja mikroblogu vietnes «Twitter» sniegtās informācijas, akcijas ietvaros muzejā viesojušies 8579 cilvēki.

Kā ziņots, vakar visā Latvijā astoto reizi norisinājās Muzeju nakts pasākumi, kuru laikā muzeji un citas akcijā iesaistījušās iestādes interesentiem būs pieejamas bez maksas.

Dalību Muzeju nakts pasākumam pieteikuši 133 muzeji Rīgā un Latvijas reģionos.

Šogad Muzeju nakts ar devīzi «Zilā krāsa - jūra» iesāka trīs gadu tematisko ciklu, kas noslēgsies 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, godinot dzintaru kā Latvijas kultūras simbolu. Ciklu veidos trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars, iezīmējot dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni - dzintaru. Tādējādi Muzeju nakts devīze 2013.gadā būs «Zaļā krāsa - mežs», bet 2014.gadā - «Sarkanā krāsa - dzintars».

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Pasākums tradicionāli norisinās no sestdienas vakara līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu