Muzeju naktī būs atvērti arī Rīgas pašvaldības muzeji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 19.maijā, Eiropas Muzeju naktī apmeklētājiem nebijušu piedāvājumu jau no plkst. 19.00 līdz vēlai vakara stundai sarūpējuši Rīgas pašvaldības muzeji un daži uzņēmumi. Tā kā šogad Muzeju naktī ļauts iemirdzēties zilajai krāsai, tad šo noskaņu savā piedāvājumā iekļāvuši arī apskatāmie objekti.

Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju iela 9/11) notiekošos pasākumus apvienos moto: «Ko, balts? Nē, zils». Šeit būs skatāma mākslinieces Ineses Brants prezentācija «Kobalts, zilais», tāpat varēs vērot interaktīvu instalāciju «Zemūdens arheoloģija» un iepazīties ar ekspresizstādi «Zilais porcelāns».

Savukārt «Jūgendstila noskaņas zilā vakarā» būs jūtamas Rīgas Jūgendstila muzejā (Alberta iela 12), vērojot teatralizētu uzvedumu Konstantīna Pēkšēna dzīvoklī. Vienlaikus būs apskatāma arī muzeja pastāvīgā ekspozīcija.

Muzeja naktī ikviens interesents varēs piedalīties arī izstādes «Liedaga stāsti» atklāšanā, kas būs apskatāma Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī (Lāčplēša iela 48/50-14). Muzeja apmeklētājiem būs iespēja iegūt J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas audzēkņu tapinātus portretzīmējumus, kā arī varēs baudīt Nika Matvejeva muzikālo programmu.

Pārsteidzošs piedāvājums sagaida koncertzāles «Ave Sol» (Citadeles iela 7) apmeklētājus. Kopā ar Rīgas kamerkori «Ave Sol» uz burinieka klāja varēs baudīt literāri dramatisku, anekdotiski muzikālu stāstu naivisma stilā par leģendāro jūrasbraucēju Didriķi Taizeli. Koncertzāles pagalmā paredzēts «brauciens» ar vali, sastapšanās ar viesuli Īlingu, kā arī citas atraktīvas un aizraujošas nodarbes.

SIA «Rīgas nami» Muzeju naktī aicina apmeklēt Melngalvju nama vēsturiskos pagrabus (Rātslaukums 7) un pilsētas izstāžu zāli «Rīgas mākslas telpa», kur apskatāma «Titānika» 100 gadu atcerei veltīta starptautiska grafikas darbu izstāde un izstāde «Fridrihsons par Fridrihsonu» (šo izstādi varēs apskatīt par maksu: pieaugušajiem biļetes cena būs divi lati, studentiem, skolēniem, pensionāriem - viens lats).

19.maija vakarā Mežaparka estrādes telpās būs iespēja apmeklēt izstādi «Iepazīsties - Koks!». Lai naktī mežā justos drošāk, mazākos izstādes apmeklētājus pa meža taciņām pavadīs Meža māte, Raganiņa un citi Tērvetes pasaku meža iemītnieki. Pavasara nakts dzestrumu pārvarēt palīdzēs silta zāļu tēja, darbosies meža karaoke. Erudītie un visu zināt gribošie savas spējas varēs demonstrēt dažādos konkursos, mēģinot atbildēt uz āķīgiem jautājumiem.

Papildu informācija:
Interneta vietnēs: «porcelanamuzejs.lv»; «jugendstils.riga.lv»; «cakamuzejs.lv»; «nami.riga.lv/mn»; «koksirlabs.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu