Mūziķis apdarinājis mājas jumtu ar tūkstošiem albuma eksemplāru (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kanādiešu mūziķis Nīls Jangs atzinies, ka savulaik nopircis 20 000 albuma «Comes a Time» eksemplāru, lai apdarinātu ar tiem šķūņa jumtu.

1978.gada albumā esot tikusi pieļauta «datu pārnešanas kļūda». Jangs neesot bijis apmierināts ar skaņas kvalitāti, tāpēc viņš izpircis visus eksemplārus un izmantojis tos kā jumta dakstiņus.

«Ieraksts sabojājās lidostā vai kur citur. Man nācās izmantot kopiju, kas tomēr skanēja labāk par oriģinālu. Beigu beigās es no tiem uztaisīju šķūņa jumtu,» stāsta Jangs.

Mūziķis nesen nāca klajā ar pārnēsājamā mūzikas atskaņotāja un digitālā mūzikas servisa «Pono» projektu. Ar atskaņotāja palīdzību mūziku varēs klausīties kvalitātē, kas skaņas ziņā būs augstvērtīgāka nekā populārajam MP3 formātam.

Jangs vietnē «Kickstarter.com» iesāka līdzekļu vākšanas kampaņu savam projektam. Pirmajā diennaktī tika saziedots vairāk nekā viens miljons ASV dolāru (720 000 eiro).

Pašlaik saziedoti vairāk nekā četri miljoni dolāru (2,9 miljoni eiro). Ziedojumu vākšana turpinās.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu