NA atklājusi nelikumības «Rīgas satiksmes» darbībā (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas domes (RD) frakcijas deputāti ir atklājuši kārtējās nelikumības Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» darbībā, «Apollo» informēja NA Rīgas domes frakcijas birojā.

Šī gada janvārī NA frakcijā vērsušies SIA «CityCredit» pārstāvji, kas informēja deputātus par to, ka 2012.gada 1.martā SIA «Rīgas satiksme» pretēji Publisko iepirkumu likuma regulējumam ir nodevusi bezskaidras naudas norēķinu sistēmas apkalpošanu SIA «Rīgas karte», nerīkojot atbilstošu iepirkuma procedūru.

Tādējādi tikusi pārkāpta iepriekš parakstītā vienošanās ar «CityCredit», kas paredzēja, ka abu pušu iepriekš noslēgtais līgums ir spēkā līdz jaunas publisko iepirkumu procedūras rezultātiem. «CityCredit» pārstāvji lūdza NA deputātus palīdzēt šī jautājuma risināšanā.

NA frakcija vērsās pie Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) ar lūgumu izvērtēt, vai «Rīgas satiksme» ir rīkojusies likumīgi, nerīkojot publiskā iepirkuma procedūru. Tāpat viņi lūdz izvērtēt, vai sadarbības līgums ar SIA «Rīgas karte» ir noslēgts likumīgi.

IUB ir izskatījis NA frakcijas prasību un sniedzis atzinumu, ka «Rīgas satiksme», nododot visus uzņēmuma autostāvvietu ieņēmumu pārvaldības jautājumus SIA «Rīgas karte» un nerīkojot iepirkumu Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā, ir rīkojies neatbilstoši Publisko iepirkumu likuma regulējumam.

NA frakcijas deputāts Andris Lācis, kurš ir RD Satiksmes un transporta lietu komitejas pārstāvis, atzīst, ka, ņemot vērā to, ka šīs sistēmas apkalpošana ietver pašvaldības maksas autostāvvietu funkcionalitātes pilnveidošanu, tajā skaitā kā viens no norēķinu veidiem ir paredzēts Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu izmantošanas apmaksa, izmantojot mobilā tālruņa īsziņas, rodas pamatotas šaubas par rīdziniekiem domātā pakalpojuma ekonomisko izdevīgumu.

Valsts Iepirkumu uzraudzības birojs par konstatētajiem pārkāpumiem informēs «Rīgas satiksmi», kā arī lūgs pārtraukt ar SIA «Rīgas karte» noslēgto līgumu par Rīgas pilsētas maksas autostāvvietu uzlabojumiem, darbību un uzturēšanu, vienlaikus norādot uz pienākumu piemērot publisko iepirkumu regulējumu.

NA frakcija sola, ka arī turpmāk uzmanīgi sekos līdzi tam, lai šis jautājums tiktu noregulēts, atbilstoši likumam.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu