NA premjera argumentus sauc par absurdiem; par tālāko darbību valdībā lems vēlāk (235)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Premjera Valda Dombrovska (V) lēmums, atlaižot kultūras ministri, Žanetu Jaunzemi-Grendi ir nepamatots, un argumenti šādai rīcībai – absurdi, pēc apvienotās valdes un frakcijas sēdes vēstī Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (NA).

Partijas preses sekretāre Laila Ozoliņa partijas vārdā informē, ka par tālāko partijas darbību valdībā NA lems pēc tam, kad tiks panākta vienošanās par nākamā gada budžetu.

Partijā norāda, ka pārmest nesaprašanos ar nozari laikā, kad ministrei izveidojusies laba sadarbība un pausts atbalsts no lielākajām kultūras nozari pārstāvošajām organizācijām un iestādēm, ir neloģiski.

«Nav skaidrs, kāpēc premjers nav atlaidis nevienu citu ministru, jo komunikācijas problēmas un reālas problēmas sadarbībā ar nozari bijušas izteikti vērojamas gan VARAM, gan Izglītības un zinātnes ministrijā, gan Veselības, gan Labklājības un citās ministrijās,» sacījis NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Partijas paziņojumā teikts: «Ir acīmredzami, ka premjera īstā motivācija, panākot Jaunzemes-Grendes demisiju, bija cita, nevis tā, kas pausta oficiālajos skaidrojumos. Nacionālā apvienība uzskata, ka būtiskākais iemesls šādai premjera un viņa pārstāvētās partijas rīcībai ir atriebība par principialitāti ar 2014.gada budžetu saistītajās prasībās.»

Partijā atgādina, ka NA uzstādījumi nākamā gada budžetam ietvēra: prasību nākamgad pārtraukt uzturēšanās atļauju piešķiršanu ārvalstniekiem par nekustamā īpašuma iegādi; prasību prioritāri atbalstīt dzimstības veicināšanas pasākumus un sniegt nozīmīgu atbalstu jaunajām māmiņām; kā arī prasību pēc adekvāta finansējuma Latvijas kultūrai.

NA uzskata, ka ministre godprātīgi pildījusi valdības deklarācijā un partijas programmā izvirzītos uzdevumus, kā arī panākusi ievērojamu progresu gan nozares finansēšanā, gan caurspīdīgā un saprotamā finansējuma izmantošanā. «Ja problēmas ministres darbā ir bijušas, tad tās galvenokārt bija saistītas ar ārējā tēla jautājumiem, nevis paveikto darbu,» norādīts partijas paziņojumā.

NA pārstāvji ziņo: «Nacionālā apvienība pauž atbalstu kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei, kā arī pauž pateicību par nesavtīgo ieguldījumu, aizstāvot Latvijas kultūru un liekot nozīmīgus stūrakmeņus nozares attīstībā.»

Par tālāku darbību valdībā apvienība lems pēc tam, kad tiks panākta vienošanās par 2014.gada budžetu. Jaunu ministra kandidātu Nacionālā apvienība neizvirzīs sasteigti. Kultūras ministra pienākumus šobrīd pildīs Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, informē partijas preses sekretāre.

Komentāri (235)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu