Nacionālā bibliotēka atvadās no savas ēkas Jēkaba ielā ar pētnieka Jāņa Krēsliņa lasījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien plkst. 16:30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Reto grāmatu un rokrakstu nodaļas lasītavā (Jēkaba ielā 6/8) ar īpašu priekšlasījumu par LNB krājumu saikni ar Zviedriju un vēsturisko Kurzemes hercogu bibliotēku uzstāsies Zviedrijas Karaliskās bibliotēkas pētnieks Jānis Krēsliņš un grāmatzinātnieks, Latvijas Universitātes profesors Viesturs Zanders. Šis būs pēdējais publiskais pasākums Jēkaba ielas nama lasītavā – jau rīt, 27. martā tiks uzsākts pakāpenisks krājuma pārvietošanas process uz jauno ēku Mūkusalas ielā 3.

Bibliotēkas krājumi (kartogrāfiskie materiāli, retās grāmatas un rokraksti, kā arī periodiskie izdevumi) un lasītavas, kas izvietotas Jēkaba ielā 6/8, pārvākšanās periodā lasītājiem nebūs pieejamas. LNB nodaļas K. Barona ielā 14, K. Barona ielā 3, Tērbatas ielā 75 un Anglikāņu ielā 5 pagaidām turpinās darbu ierastajā režīmā.

Letonikas profila literatūrai daļēji varēs piekļūt Baltijas Centrālās bibliotēkas lasītavā Tērbatas ielā 75, kā arī izmantojot LNB Galvenās grāmatu krātuves eksemplārus.

Pēc bibliotēkas pārcelšanās uz Mūkusalas ielu, ēka Jēkaba ielā tiks nodota tās īpašnieka un iznomātāja Latvijas Republikas Saeimas rīcībā.

Vispirms daļa grāmatu no Jēkaba ielas tiks pārvestas uz LNB repozitāriju Silakrogā. Jāpiebilst, ka izdevumiem tiks veiktas arī dezinfekcijas procedūras, un tikai pēc tam tos, saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu atļauju, pārvietos uz bibliotēkas jauno ēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu