Nadals: Gulbis nav pretinieks, pret kuru ir vēlēšanās spēlēt (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nav tas spēlētājs, pret kuru ir vēlme spēlēt, pirms šovakar paredzētās Dohas ATP «World Tour 250» sērijas turnīra ceturtdaļfināla cīņas ar latvieti atzinis ATP ranga līderis spānis Rafaels Nadals.

Jau vēstīts, ka šovakar abi tenisisti tiksies savā starpā Dohas ATP «World Tour 250» sērijas turnīra ceturtdaļfināla centrālajā kortā.

Kā vēsta tenisa portāls «Tennis-x.com», titulētais spānis pirms spēles uzsvēris, ka Gulbim ir vairāki «ieroči», kurus nebūs viegli apturēt.

«Gulbis sit bumbu ļoti stipri. Viņam ir spēcīga pirmā un otrā serve, pret viņu nav vēlēšanās spēlēt. Latvietis no gala līnijas katru bumbu atsit ļoti, ļoti ātri, gan ar vienu, gan ar abām rokām. Cīnīties ar viņu ir sarežģīti,» skaidro Nadals.

Gulbis līdz šim savā karjerā ar Nadalu ticies sešas reizes, bet vēl nav spējis pieveikt slaveno spāni. Piecos no šiem sešiem mačiem latvietis uzvarējis vismaz vienā setā, bet vienīgo reizi bez panākuma setā Gulbis palika 2011. gadā tieši Dohā, kad abi arī tikās ceturtdaļfināla mačā.

Gulbim un Nadalam līdz šim pēdējais savstarpējais mačs bija pērnā gada maijā Romas «Masters 1000» sērijas turnīra trešajā kārtā, kad latvietis zaudēja ar 6-1, 5-7 un 4-6.

Pusfinālā šī dueļa uzvarētājam pretim stāsies kvalifikācijas sacensības pārvarējušais Dastins Brauns no Vācijas vai viņa tautietis Peters Gojovčiks, kurš arī dalību turnīrā sāka no kvalifikācijas sacensībām.

Pērn Gulbis sezonas sākumā nedevās uz Austrāliju, tāpēc pirmie «lielie» punkti šogad viņam jāaizstāv vien februāra vidū, un līdz tam latvietim būs lieliska iespēja sasniegt jaunu rekordu ATP rangā. Par uzvaru Dohas turnīra otrajā kārtā latvietis ticis pie 45 ATP ranga punktiem.

Dohas turnīrā Gulbis šogad spēlē ceturto reizi. 2010. un 2011. gadā latvietis sasniedza ceturtdaļfinālu, abas reizes piekāpjoties tā brīža ATP ranga līderiem.

Dohā šogad ar pirmo numuru izlikts Nadals, un tajā piedalās pieci no ranga pirmā desmitnieka spēlētājiem. Pērn turnīrā uzvarēja francūzis Rišārs Gaskē.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu