Nākamgad IIN būs 26%, bet kapitāla pieauguma nodoklis - 10%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No nākamā gada 1.janvāra iedzīvotāju ienākumu nodoklis (IIN) līdzšinējo 23% vietā būs 26%, bet ienākumi no dividendēm tiks aplikti ar jaunu nodokli - kapitāla pieauguma nodokli 10% apmērā, paredz šodien Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā par iedzīvotāju ienākumu nodokli.

IIN 26% apmērā līdzšinējo 15% vietā būs jāmaksā arī saimnieciskās darbības veicējiem, tostarp autoratlīdzības saņēmējiem.

Nodoklis 15% apmērā nākamgad tiks piemērots par kapitāla pieaugumu jeb peļņai par spekulatīviem darījumiem, piemēram, ar nekustamo īpašumu.

No nākamā gada ar 10% nodokli tiks aplikti arī ienākumi no privātajiem pensiju fondiem, uzkrājošās apdrošināšanas un darījumiem ar vērtspapīriem.

Ar nodokļiem neapliekamais minimums zemnieku un zvejnieku saimniecībām nākamgad tiks samazināts uz pusi - no 4000 latu līdz 2000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu