Nākamnedēļ bieži būs nepastāvīgs laiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tuvākajā nedēļā gaidāms nepastāvīgs laiks, bieži gaidāmi nokrišņi, kā arī daždien ducinās pērkons, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien dienas laikā daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas austrumos būs stipras. Dienā pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, kas iegriezīsies no ziemeļrietumiem, rietumiem un dažviet negaisa laikā ar krasām vēja brāzmām pastiprināsies līdz 15-17 metriem sekundē (m/s).

Gaisa temperatūra sestdien gaidāma no plus 24, plus 29 grādiem, vien rietumos būs vēsāks - plus 19, plus 24 grādi.

Naktī uz svētdienu galvenokārt austrumu rajonos būs īslaicīgs lietus, taču iespējams arī pērkona negaiss. Diena paies bez nokrišņiem, taču debesis būs apmākušās. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 12 līdz plus 17 grādiem, bet dienā - plus 22, plus 27 grādi.

Pirmdien un otrdien vietām līs stipri, pērkona laikā iespējamas arī krasas vēja brāzmas.

Valdošais lēns līdz mērens dienvidu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, nedēļas beigās arī ziemeļiem. Otrdien un trešdien tas vietām brāzmās sasniegs 15 līdz 18 m/s.

Brīvdienās un darba nedēļas sākumā, pūšot dienvidu vējiem, gaisa temperatūra dienā dažviet sasniegs plus 28, plus 29 grādus, arī naktis būs siltas. Savukārt vējam iegriežoties no rietumiem, ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra sāks pazemināties un nedēļas beigās dienā nepārsniegs plus 15, plus 20 grādus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu