Nākamnedēļ gaisa temperatūra var atkal noslīdēt zem nulle grādiem (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Brīvdienās Latviju šķērsos mākoņu un nokrišņu zonas, saglabājoties siltām gaisa temperatūrā. Sākot ar otrdienu laiks skaidrosies un naktī gaisa temperatūra var pazemināties zem nulle grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pagājušajā diennaktī laika apstākļus Latvijā noteica ciklona dienvidu mala. Līdz ar mēreni stipru dienvidu puses vēju Latvijā ieplūda siltākas gaisa masas un piektdienas laikā tika pārsniegti vairāku novērojumu staciju gaisa temperatūras rekordi: Bauskā temperatūra sasniedza +15,Daugavpilī +17.2, Dobelē +15.2 , Rēzeknē +14.6, bet Skrīveros +14.7 grādus.

Brīvdienās Latviju lēnām šķērsos zema spiediena ieplaka, atnesot līdzi mākoņu un nokrišņu zonas. Vējam iegriežoties no rietumiem, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Vēl svētdien Latvijas austrumos gaiss iesils līdz +14 grādiem, turpmāk dienas laikā gaisa temperatūra gaidāma +5 līdz +10 grādu robežās.

Sākot ar otrdienu, virs Skandināvijas sāks veidoties augsta spiediena apgabals, līdz ar to mākoņu daudzums samazināsies un nokrišņi mitēsies. Vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem, bet gaisa temperatūra dienas laikā saglabāsies +5 līdz +10 grādu robežās, savukārt nakts stundās tā pazemināsies zem nulle grādiem, vietām pat līdz -2 līdz -3 grādiem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu