Nākamnedēļ kļūs siltāks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Nākamnedēļ joprojām Latvijā pieturēsies sals, taču gaisa temperatūras naktī un dienā vairs nebūs tik zemas, tomēr atkusnis vēl nav gaidāms.

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, brīvdienās un darba nedēļas sākumā virs Baltijas reģiona saglabāsies plaša un auksta anticiklona rietumu perifērija, līdz ar to Latvijā nokrišņi nav gaidāmi, kā arī pārsvarā pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš.

Savukārt nedēļas otrajā pusē Baltijas jūrai no rietumiem tuvosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti - vējš iegriezīsies no dienvidiem un Latvijā, izņemot perioda pēdējās dienas, joprojām saglabāsies pārsvarā sauss laiks, tomēr sals mazināsies un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā paaugstināsies par četriem līdz sešiem grādiem.

Brīvdienās un nedēļas sākumā nakts stundās, debesīm skaidrojoties, saglabāsies mērens, vietām pat stiprs sals, kad gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 15, mīnus 22 grādiem. Savukārt dienā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz mīnus 7, mīnus 12 grādiem, bet jūras piekrastē būs par diviem līdz trīs grādiem siltāks.

Marts Latvijā sāksies bez nokrišņiem, kad dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem, bet jūras piekrastē būs no mīnus 3 līdz mīnus 6 grādiem. Nedaudz sniegs Kurzemē gaidāms naktī uz 4.martu. Šajā naktī gaisa temperatūra būs no mīnus 10 līdz mīnus 15 grādiem, jūras piekrastē - no mīnus 6 līdz mīnus 9 grādiem, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra būs no mīnus 3 līdz mīnus 8 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu