Nākamnedēļ Latvijā gaidāms pirmais sniegs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nākamās nedēļas pirmajā pusē ziemeļu vēji uz Latviju atnesīs sniegu, līdz ar to vietām varētu veidoties arī pirmā sniega sega, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nākamnedēļ ciklona dienvidrietumu malas ietekmē Latvijā ieplūdīs aukstais arktiskais gaiss, līdz ar to vietām gaidāmi nokrišņi, austrumos jau būs arī sniegs. Pastiprināsies arī ziemeļu puses vējš, kas brāzmās sasniegs 15 līdz 18 metrus sekundē (m/s), piekrastē pat 20 m/s.

Gaisa temperatūra naktīs būtiski nemainīsies, taču dienas laikā gaisa temperatūra pazemināsies, un austrumu rajonos pat dienā saglabāsies neliels sals.

Brīvdienas tiks aizvadītas bez ievērojamiem nokrišņiem, savukārt jau no pirmdienas parādīsies nokrišņi, bet no otrdienas pazemināsies dienas gaisa temperatūra, kad vietām tā var saglabāties līdz mīnus 1 grādam. Ja pirmdien gaisa temperatūra dienā vietām pakāpsies līdz plus 8 grādiem, tad turpmākās dienas tā nebūs augstāka par plus 6 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu