Nākamnedēļ līs; ilgstošs saulains un karsts laiks jūnijā maz iespējams

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Nākamnedēļ Latvijā debesis biežāk aizklās mākoņu sega un brīžiem līs, prognozē sinoptiķi.

Lietu var nest vairāki nelieli cikloni, bet, iespējams, izveidosies viens liels un spēcīgs ciklons, kas vairākas dienas atradīsies Latvijas tuvumā. Prognozes pagaidām ir neskaidras, iespējams gan mazs nokrišņu daudzums, gan ļoti stiprs lietus.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +13..+22 grādu robežās, naktīs gaiss atdzisīs līdz +5..+13 grādiem.

Pašreizējās "Global Forecast System" prognozes uzrāda 20 procentu varbūtību, ka laikā ap 20.jūniju gaisa temperatūra Latvijā trīs dienas pēc kārtas pakāpsies līdz +30 grādiem.

Savukārt Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati liecina, ka tuvākajās divās nedēļās - līdz Jāņiem - Latvijā līs biežāk un vairāk nekā parasti, vidējā gaisa temperatūra būs grādu zem normas un diennakts maksimālā gaisa temperatūra tikai reizēm pakāpsies virs +20 grādiem.

Neviens no skaitliskajiem laikapstākļu prognozēšanas modeļiem neparedz, ka tuvāko divu nedēļu laikā varētu nostiprināties anticiklons, līdz ar to ilgstošs saulains un karsts laiks jūnijā maz iespējams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu