Nākamnedēļ sola saulainu laiku; karstums pierims

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies saulaini un vasarīgi laika apstākļi, bet karstums mazliet pierims, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet nesīs pērkona lietusgāzes, turklāt vietām negaisu pavadīs stiprs lietus un asas vēja brāzmas ar ātrumu līdz 20 metriem sekundē.

Aiz šīs atmosfēras frontes Latvijā ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss, tādēļ karstums līdz +28, +33 grādiem pēc Celsija skalas saglabāsies tikai austrumu rajonos, bet citviet Latvijā gaisa temperatūra jau vairs nepārsniegs +21, +26 grādus.

No otrdienas virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, tādēļ līdz pat darba nedēļas beigām nokrišņu būs maz un laiks pārsvarā būs saulains. Mērens dienvidrietumu vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem un pierims līdz lēnam.

Nakts laikā gaiss atdzisīs līdz vidēji +11, +17 grādiem, savukārt dienas joprojām gaidāmas vasarīgi siltas - dienas vidū gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +20, +27 grādiem, nedēļas otrajā pusē atsevišķos rajonos pat līdz +28, +30 grādiem.

Stiprāku nokrišņu zonas Latviju sasniegs nedēļas nogalē, kad daudzviet jau atkal gaidāmas pērkona lietusgāzes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu