Nākamsezon Ziemeļamerikā notiks divas KHL komandu spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

2013. gada janvārī divi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti Ziemeļamerikā, otrdien izteicās KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Uz Ziemeļameriku dosies līgas čempionvienība Maskavas «Dinamo», ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Maskavas CSKA, aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas apgabala «Avangard» un Ufas «Salavat «Julajev».

«Kompānijas, ar kurām mēs sadarbojamies, saka, ka tādi mači aizokeāna hokeja pasaulē izraisīs milzīgu interesi,» žurnālistiem teica Medvedevs, piebilstot, ka spēles, visticamāk, risināsies Ņujorkā. «Mūsu Ziemeļamerikas partneri izteica vēlmi, lai pie viņiem dodas pazīstamas Krievijas komandas.»

Kā ziņots, «Avangard» un «Salavat Julajev» krāsas pēdējās sezonās aizstāvējuši tādi hokejisti kā Jaromīrs Jāgrs un Aleksandrs Radulovs, kurus zina arī Ziemeļamerikas hokeja pazinēji.

Nupat aizvadītajā sezonā KHL Gagarina kausa finālsērijā spēkojās tieši «Avangard» un «Dinamo», ar 4-3 uzvarot Maskavas klubam.

Pēdējos gados ar dažādām KHL komandām pārbaudes spēlēs Eiropā tikās vairāki NHL klubi, tomēr pirms nākamās sezonas pasaules spēcīgākās līgas komandu mači Eiropā nenotiks, jo NHL tiek prognozēts lokauts.

Eiropieši NHL komandas neredzēs pirmo reizi kopš 2007. gada, bet iepriekšējā NHL lokauta dēļ netika aizvadīta 2004./2005. gada sezona.

Pirms iepriekšējām sezonām Eiropā regulāri spēlēja vismaz sešas NHL komandas. Šī NHL sezona tika sākta Somijā, Vācijā un Zviedrijā, bet 2010. gada rudenī Latvijā viesojās Fīniksas «Coyotes» komanda, kas «Arēnā Rīga» notikušajā pārbaudes spēlē ar 3:1 pieveica Rīgas «Dinamo».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu