Naktī reģistrēta zemākā gaisa temperatūra šosezon (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MN Photos, CC BY-NC-ND 2.0

Nakts laikā temperatūra valsts austrumu daļā pazeminājās līdz pat -9 grādiem, Tā ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas šosezon reģistrēta Latvijā. Taču dienā gaiss pakāpeniski sasils līdz +1...+6 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā pakāpeniski no rietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, tādēļ debesis klās mākoņi un vietām var sagaidīt nelielus nokrišņus: slapju sniegu un lietu. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1...+6 grādiem.

braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, ziņo Latvijas Valsts ceļi.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Gulbenes apkaimē. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais «melnais ledus», kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Jau ziņots, ka naktī uz pirmdienu sinoptiķi brīdinājuši par vētru. Nedēļas izskaņā pastiprināsies rietumu puses vēji, brāzmās sasniedzot 17-22 metrus sekundē (m/s), bet Kurzemes piekrastē pat 25 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma +2...+8 grādu robežās, vien austrumos var būt par kādu grādu vēsāks.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu