Nakts satiksmes autobusus turpmāk apkalpos RMS (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

No 4.aprīļa nakts satiksmes maršrutus apkalpos uzņēmums «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS). Pasažieriem nakts maršrutu izmantošanā izmaiņu nebūs – arī turpmāk nakts satiksme tiks nodrošināta ierastajos maršrutos naktīs no piektdienas uz sestdienu un naktīs no sestdienas uz svētdienu, atiešanas laiki, pieturvietas un brauciena cena būs nemainīga, mainīts tikai maršrutā kursējošais transporta veids – minibusi, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmumā «Rīgas satiksme».  

Jaunums būs pasažieriem ar īpašām vajadzībām – tā kā tikai daļa minibusu, kas apkalpos nakts satiksmes maršrutus, ir piemēroti minētās pasažieru grupas pārvadāšanai, pasažieriem ar īpašām vajadzībām būs iespēja iepriekš pieteikt sev piemērotu transporta līdzekli attiecīgajā maršrutā un laikā pa tālruni 28655873.

RS atgādina, ka naktīs no piektdienas uz sestdienu un naktīs no sestdienas uz svētdienu tiek nodrošināta nakts satiksme deviņos autobusu maršrutos. Galapunkts pilsētas centrā nakts satiksmes autobusiem ir pieturvieta «Stacijas laukums/ Centrālā stacija».

Visu nakts maršrutu autobusi no galapunkta atiet vienlaicīgi – plkst. 24; 01:00; 02:00; 03:00; 04:00; 05:00. No mikrorajoniem uz pilsētas centru autobusi atiet «pusapaļās» stundās – plkst. 00:30; 01:30; 02:30; 03:30; 04:30, atsevišķiem maršrutiem ir atiešanas laiks uz pilsētas centru arī plkst. 5:30. Atiešanas laiki no galapunkta ir izvēlēti tā, lai pasažieriem vieglāk būtu orientēties kustības sarakstā.

RS informē, ka no 4.aprīļa arī nakts satiksmes autobusi «N2 Centrs – Sarkandaugava – Vecmīlgrāvis» un «N3 Centrs – Bolderāja» atsāks kursēt pēc vasaras saraksta (apaļās stundās no pilsētas centra, pusapaļās stundās no mikrorajoniem uz pilsētas centru).

Kustības saraksti ir pieejami www.rigassatiksme.lv un attiecīgo maršrutu galapunktos. Minibusu vadītāji pēc pasažieru pieprasījuma apstāsies tikai sabiedriskā transporta pieturvietās.

Brauciena maksa visiem pasažieriem ir 1,5 eiro, un biļeti iespējams iegādāties tikai pie transporta līdzekļa vadītāja. Nakts reisiem netiek piemērota parastā sabiedriskā transporta pārvadājumu maksa, nedz arī kādi braukšanas maksas atvieglojumi, izņemot tās personas, kurām tiesības izmantot sabiedrisko transportu bez maksas ir paredzētas Invaliditātes likumā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu