Nākums kļuvis par Latvijas distanču slēpošanas izlases galveno treneri (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas distanču slēpošanas izlases galveno treneri kļuvis kādreizējais Latvijas biatlona izlases dalībnieks Jēkabs Nākums, ziņo laikraksts «Diena».

Pēc biatlonista karjeras beigām pašlaik 40 gadus vecais Nākums pārcēlās uz dzīvi Īrijā, kur strādāja gan kā fitnesa instruktors, gan nodarbojās ar celtniecību un auto mazgāšanu.

Tāpat Nākums bijis iekļauts Latvijas biatlona izlases treneru korpusā, taču zemā atalgojuma dēļ savulaik posteni pameta.

Par distanču slēpošanas izlases galveno treneri Nākums izvēlēts Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) rīkotajā konkursā.

Nākums izteicies, ka vēlas saliedēt šī sporta veida pārstāvjus Latvijā, lai komandas vidū sāk veidoties veselīga konkurence. Nākums ir atbildīgs pa divām vadošajām sportistu grupām - kopumā sešiem vīriešu un divām sieviešu slēpotājām.

Jaunais izlases vadītājs vēlas pakāpeniski celt sportistu kvalifikāciju, sākot ar nopietnāku iesaistīšanos cīņā par Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ieskaites punktiem, kā arī parūpējoties par Latvijas pārstāvniecību 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Sportista karjeras laikā Nākums piedalījies divās Olimpiādēs, 1998. gadā Nagano izcīnot piekto vietu sprintā un ieņemot sesto pozīciju stafetes sacensībās.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu