Narkoloģe: alkohola tirdzniecības aizliegšana Zinību dienā atbalstāma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Alkohola tirdzniecības aizliegšanai 1.septembrī, Zinību dienā, varētu būt tikai pozitīvas sekas un tas ir atbalstāms solis, komentējot Saeimā atbalstīto deputātes Sarmītes Ķikustes (JL) priekšlikumu, aģentūru LETA informēja Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes locekle Astrīda Stirna.

Viņa uzsvēra, ka deputātu atbalsts esot teicams, jo, ikdienā strādājot ar jauniešiem, var skaidri saprast: jo mazāka ir alkohola pieejamība, jo labāk. Par to liecinot arī citu valstu pieredze.

Tas būs atbalsts jauniešiem, ja Zinību dienā alkohols netiks tirgots, jo parasti jaunieši nav tie, kuri iepriekš iepērk alkoholu vairumā vai dodas uz «točkām», lai iepirktu nelegālo alkoholu, uzskata Stirna.

Stirna uzsver, ka alkohola pieejamības mazināšana ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai mazinātu alkohola lietošanu, īpaši jauniešu vidē. To viņa esot novērojusi arī savā darbā, jo no brīža, kad alkohols vairs netiek tirgots naktī, nedaudz ir mazinājusies jauniešu dzeršana naktīs. Stirna skaidro: ja beidzas alkohols, jauniešiem vairs nav iespējas doties kaut kur, lai to iepirktu, līdz ar to «tusiņš» beidzas un dzeršana jāpārtrauc ātrāk.

1. septembrī - «sausais likums»?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu