Narkoloģe: «legālo narkotiku» radīto bēdu stāstu netrūkst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

«Legālo narkotiku» tirgotāji izvērš ļoti agresīvu mārketinga stratēģiju, atverot arvien jaunus veikaliņus, kuros jaunieši var iegādāties apreibinošas vielas, laikrakstam «Diena» sacīja narkoloģe Tatjana Justa.

Viņa laikrakstam atzinusi, ka šādu vielu radīto bēdu stāstu netrūkst, piemēram, nesen ar viņu sazinājies kāds jaunietis, kurš stāstījis, ka sācis ar «legālajām narkotikām», pēc tam pārgājis pie marihuānas un nu jau sācis lietot kokaīnu. Tomēr viņai esot radies iespaids, ka tieši agresīvā izplatīšana daļu potenciālo narkomānu no šo vielu lietošanas atbaida, jo vielas tiek piedāvātas tik agresīvi, ka jauniešiem rodas dabiskas aizdomas – kādēļ?

Laikraksts uzsver, ka, par spīti regulārajiem likumsargu reidiem, atklāta «legālo narkotiku» tirgošana tā arī nav izskausta, un kā viens no galvenajiem iemesliem tam tiek piesaukts ilgais laiks, kas Latvijā nepieciešams jaunu vielu iekļaušanai aizliegto vielu sarakstā.

Kamēr vielas nav sarakstā, tirgoņi to var pārdot, no sekām nebaidoties, bet, kamēr vielu sarakstā iekļauj, tās vietā jau izgudrota cita ar nedaudz izmainītu formulu.

Lai situāciju izlabotu, pašreiz Veselības ministrija izstrādā likuma grozījumus, kas ieviestu narkotiku ģenērisko formulu – tas nozīmētu, ka likumā tiek noteikts, ka aizliegti ir visi sintētiskie kanabinoīdi, nevis tiek uzskaitītas visas neskaitāmās to variācijas.

Jau vēstīts, ka likumsargi Rīgā trešdien atklājuši trīs tirdzniecības vietas, kur var iegādāties, iespējams, «legālās narkotikas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu