NATO asi reaģē uz izteikumiem par Baltijas valstu okupāciju (597)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas politiķu izteikumi par Baltijas valstu okupāciju atbildē uz uzbrukumu Sīrijai nav pieņemami un uz tiem nopietni jāreaģē, paziņojis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

«Patiesībā būtu ļoti viegli noraidīt šādus paziņojumus kā absurdus, tomēr es uzskatu, ka tiem nepieciešama nopietna atbilde, jo tie ir pilnīgi nepieņemami,» Lietuvas parlamentā sacīja Rasmusens.

NATO ģenerālsekretārs arī norādīja, ka Krievijas valdība nav paudusi skaidru pozīciju attiecībā uz šiem izteikumiem.

«Es arī gribētu, lai Krievijas valdība paziņo, ka tā neatbalsta šādus izteikumus,» sacīja Rasmusens.

Kā LETA jau ziņoja, Krievijas Valsts domes deputāts Vladimirs Žirinovskis šonedēļ paziņoja, ka atbildē uz Rietumvalstu triecienu Sīrijai tiks okupētas un iznīcinātas Baltijas valstis, kas esot uzdrīkstējušās atbalstīt uzbrukumu Sīrijai.

«Kad tādi visādi plušķi vaukšķ pasaules procesos, tāpēc arī tiek okupēti. Vēl viņi brēks - kāpēc mūs okupēja! Pavisam noteikti visas Baltijas valstis tiks okupētas un visas tiks iznīcinātas,» intervijā laikrakstam «Komsomoļskaja pravda» paziņoja Žirinovskis.

«Tur stāv raķetes 5 minūšu lidojuma attālumā no Maskavas. Lūk, mums šeit ir 50 minūšu tikšanās. Viņu raķetes jau desmit reizes varēja atlidot un sabombardēt visu Maskavu. Un to dara Latvija, Igaunija un Lietuva. Mēs to viņiem varam piedot? Nekad! Viņi tiks iznīcināti piecu minūšu laikā pēc NATO raķešu pacelšanās. Pilnībā iznīcināti, notīrīti no zemes virsmas. Viņu idiotiskie vadītāji to nesaprot. Un vēl piedalās operācijā pret Sīriju! Vai uz to vadītāju pleciem vispār ir galvas?» iekarsa Žirinovskis.

«Niecīgie baltiešu atkritumi! Zviedrija klusē, Somija klusē, Norvēģija un Dānija. Bet šie - paši nejēdzīgākie. Pūdeļi! Latviešu pūdelis ievaukšķējās!» paziņoja kaimiņvalsts deputāts.

Žirinovskis arī izteicies, ka Krievijai pienākoties plaši apgabali no Baltijas valstu teritorijām.

«Narva un Kohtla-Jarve - tur dzīvo krievi. Igaunijas austrumdaļa [jāiekļauj] Ļeņingradas apgabalā. Austrumu Latvija - Smoļenskas un Pleskavas apgabalā. Kauņa, Šauļi, Panevēža - lūk, tā ir mazā Lietuvas kņaziste. Bet viss apkārt - Krievija. Un Liepāja. Rīga - tā ir krievu pilsēta,» paziņoja Žirinovskis.

Kā ziņots, NVS Valstu institūta Baltijas nodaļas vadītājs politologs Mihails Aleksandrovs savā interneta blogā izteicies, ka gadījumā, ja no Rietumvalstu puses bez ANO Drošības padomes akcepta notiktu militāra intervence Sīrijā, Krievijai vajadzētu ievest savu karaspēku Baltijas valstīs.

Komentāri (597)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu