Nav likumu, kas noteiktu rīcību ar projektiem izglītības reformu laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Limbažu novada domes priekšsēdētājs Aigars Legzdiņš (ZZS) uzskata, ka valstī nav likumu, kas noteiktu, kā rīkoties ar projektiem izglītības reformu laikā.

Šādu viedokli Legzdiņš pauda pēc tikšanās ar Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāvjiem, kurā tika runāts par to, kā izglītības reformas laikā, kad skolās notiek pārmaiņas, rīkoties saistībā ar Eiropas struktūrfondu projektiem, kas paredz zināmas saistības. Šāda situācija radusies pēc tam, kad Limbažu novada pašvaldība sākusi īstenot izglītības reformu Limbažos.

Reformā iesaistīta arī Limbažu 3.vidusskola, kurā īstenots Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekts «Vispārējās vidējās izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana izglītojamajiem ar funkcionāliem traucējumiem».

Kā informēja novada domes pārstāve Līva Tauriņa, no 1.septembra saskaņā ar Limbažu novada domes lēmumu 3.vidusskolu paredzēts pārcelt uz 2.vidusskolas telpām, bet tās vietā iekārtot sākumskolu. Savukārt projekta līguma saistības nosaka, ka līdz 2015.gadam 3.vidusskolas ēkā jānodrošina vispārējās vidējās izglītības iestādes darbība.

Pēc tikšanās ar Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāvjiem novada domes priekšsēdētājs uzsvēra: «Limbažu novads nav vienīgais, kur notiek izglītības reforma. Skolu pārvietošana, pievienošana vai slēgšana norisinās daudzviet Latvijā. Un gandrīz katrā no skolām īstenoti Eiropas projekti. Taču nav likumdošanas, kas noteiktu, kā rīkoties saistībā ar projektiem reformu laikā. Tā ir valsts mēroga problēma, tāpēc risinājums ir jārod.» Priekšsēdētājs arī norādīja, ka nav pieļaujams viena ierēdņa atbildi pasniegt kā institūcijas gala lēmumu, kā tas līdz šim presē izskanējis.

Sarunas ar Valsts izglītības attīstības aģentūru turpināsies. Pašvaldībai jāiesniedz skaidrojums par sākto skolu reformu, kā arī jāapņemas nodrošināt vidusskolās iespēju pārvietoties skolēniem ar kustību traucējumiem. Limbažu 1. un 2.vidusskolā, kurās paredzēts iekārtot esošo Limbažu 1. un 3.vidusskolu, jau iepriekš izbūvēti pandusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu