Nav skaidrības par piecgadīgo un sešgadīgo bērnu pedagogu algām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20. oktobrī notika Latvijas Pašvaldību savienības sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju, pēc kurām tā arī nekļuva skaidrs, kad pašvaldības saņems piecgadīgo un sešgadīgo bērnu pedagogu algām solīto naudu no valsts budžeta, portālu «Apollo» informēja Dace Zvirbule, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos.

Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktora vietniece un Vispārējās izglītības nodaļas vadītāja Inita Juhņēviča apsolīja, ka pašvaldības no valsts budžeta saņems finansējumu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu pedagogu algām, kuru minimālo likmi valsts noteikusi 250 latu apmērā — tāpat kā skolu pedagogiem. 2010. gadā šim mērķim tiek plānoti 12,32 miljoni latu, bet par 2009. gada četriem mēnešiem (no septembra līdz decembrim ieskaitot) pašvaldībām šim mērķim no valsts jāsaņem četri miljoni latu.

Diemžēl Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve nevarēja atbildēt uz pašvaldību jautājumu, kad šī nauda būs pašvaldību kontos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu