Nav skaidrs kā «šķeltniece» Siliņa tikusi pie savas turības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par vienu no turīgākajiem parlamentāriešiem 11.Saeimā nešauboties var dēvēt no Zatlera Reformu partijas (ZRP) aizgājušo Elīnu Siliņu, kura pati apgalvo, ka savu pārticību nodrošinājusi «tīri uz bankas procentiem», raksta laikraksts «Diena».

Laikraksts norāda - kā 34 gadus vecā trīs bērnu māte pie vairāk nekā pusmiljona latu vērtiem uzkrājumiem tikusi, nav īsti skaidrs. Viņa apgalvo, ka bagātības pamatā esot aizņēmums, bet dāsnā aizdevēja vārdu atklāt atsakās.

Siliņai piederošo uzņēmumu darbība nedod atbildi uz jautājumu, kā viņa kļuvusi turīga. Viņai 100% piederošā SIA «Celsius» apgrozījums pagājušogad bijis nedaudz vairāk kā 15 000 latu – divreiz mazāk, nekā firmai piederošā BMW X5 vērtība, turklāt uzņēmums strādājis ar 3112 latu zaudējumiem. Savukārt SIA «Laku» serviss, kurā deputātei pieder 50% kapitāldaļu, šobrīd iziet maksātnespējas procesu.

Pati politiķe savu pārticību nemaz nemēģina pamatot ar uzņēmējdarbību – tā esot veidojusies «tīri uz bankas procentiem». 2008. un 2009.gadā, kad notikušas spekulācijas par lata devalvāciju un bankas piedāvājušas ļoti izdevīgas depozītu procentu likmes, viņa no kādas privātpersonas esot aizņēmusies lielu summu. Tā bijusi paredzēta ieguldīšanai biznesā, bet Siliņa noguldījusi naudu bankā kopā ar saviem uzkrājumiem. Tas trīs gadu laikā esot atnesis 150 000 latu peļņu.

«DnB Nord» bankas eksperts Pēteris Strautiņš atzīst, ka teorētiski šādu summu tiešām noguldījuma procentos bija iespējams nopelnīt, tomēr par šādu scenāriju ir skeptisks: «Izklausās bišķīt par daudz. Ja pareizi atceros, augstākais, ko sasniedza, bija 20%, bet, lai nopelnītu 150 000, ieguldījumam bija jābūt simtos tūkstošu latu.»

Savukārt dāsnā aizdevēja vārdu atklāt Siliņa nevēlas un, šķiet, ir neizpratnē, kādēļ tas vispār būtu jādara. Uz aizrādījumu, ka sabiedrībai ir svarīga skaidrība par politiķu pagātni, viņa atsaka, ka «ieņēmumu dienestam viss ir pieejams, lai tas arī skatās», un apgalvo, ka aizdevēja vārdu atklāt viņai liedzot abu noslēgtais līgums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu