Nāves ēna: Sabrukusī «Maxima» sabrukusi vēlreiz (109)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zolitūdes eksperimenta aktīvā daļa ir pabeigta - jumta konstrukcija pārlūzusi, portāls «Apollo» uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Policijā informē, ka šodien īsi pēc pusdienlaika Zolitūdē kopnes neizturēja spiedienu un ar skaļu troksni jumta konstrukcijas pārlūza, piezemējoties uz dažus centimetrus zemāk esošajiem balstiem.

Līdz ar to eksperimenta mērķis ir sasniegts, norāda policijā, uzsverot, ka eksperti ir ieguvuši visus nepieciešamos datus par ēkas kopņu un jumta nestspēju. Vēlāk eksperti šos datus apstrādās un izanalizēs, lai uz tiem varētu balstīt ekspertīzes slēdzienu.

Jau ziņots, ka eksperiments «Maxima» sākts 14.aprīlī.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju policija atklājusi viltotus ar būvniecību saistītus dokumentus un vainīgais sodu jau saņēmis.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu