NBA aizliedz izmantot sporta apavus ar atsperēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) aizliegusi spēlētajiem mača laikā izmantot jaunos apavus, ko ražojusi kompānija «Athletic Propulsion Labs».

Kā apgalvo ražotāji, šie apavi ļauj paaugstināt lēcienu gandrīz par deviņiem centimetriem. Jauno apavu modeļos tiek izmantota atsperu sistēma, kas palīdz izdarīt atrāvienu no zemes.

«Saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem spēlētāji spēļu laikā nedrīkst izmantot apavus, kas dod priekšrocības attiecībā pret pretinieku komandas basketbolistiem,» teikts oficiālajā NBA paziņojumā.

Uzņēmumu «Athletic Propulsion Labs» dibināja dvīņubrāļi Adams un Raiens Goldstoni. Pirms pievēršanās biznesam viņi profesionāli nodarbojās ar basketbolu.

Kompānija izmantoja neparastu tehnoloģiju, kad apavu zoles priekšpusē tiek implantēts mehānisms, līdz ar to lēciena laikā spēlētāja enerģija tiek nodota mehānismam, kas lēciena laikā palīdz izdarīt reaktīvu atrāvienu no zemes.

Goldstoni apgalvo, ka ar viņu apaviem vertikālā lēciena laikā augstumu var paaugstināt par 8,89 centimetriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu