NBA čempioni «Mavericks» atskaita Lamāru Odomu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

NBA čempionvienība Dalasas «Mavericks» no komandas atskaitījusi vienu no saviem potenciālajiem līderiem Lamāru Odomu.

Kā vēsta ASV masu mediji, ar Odomu, kurš acīmredzami nav spējis iedzīvoties «Mavericks» komandā, aktīvas darba attiecības pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās.

«Man ir žēl, ka šī parēja neizvērtās veiksmīga. Tomēr vēlu komandai un faniem tikai un vienīgi panākumus ceļā uz čempionu titula aizstāvēšanu,» izteicies Odoms.

«Odoms iet cauri ļoti grūtam personiskās dzīves posmam. Mēs to saprotam, taču mums jādomā par komandu un uzvarām. Uz mūsu soliņa jābūt spēlētājiem, uz kuriem var paļauties,» izteicies komandas ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons.

Šosezon NBA regulārā čempionāta spēlēs Odoms vidēji mačā guvis 6,6 punktus un izcīnījis 4,2 atlēkušās bumbas, kas ir viņa sliktākie rādītāji 13 līgā pavadītajās sezonās. Marta sākumā Odoms tika nosūtīts uz Attīstības līgas komandu Teksasas «Legends», lai atgūtu pārliecību par saviem spēkiem, taču šāds solis nav attaisnojis uz to liktās cerības.

Tāpat viņam līgas Zvaigžņu spēles laikā tika dotas četras brīvdienas, kuras pavadīt ar savu ģimeni, tomēr arī pēc tam Odoms nespēja atrast savu vietu komandā un pilsētā.

Odoms «Mavericks» komandā nokļuva pagājušā gada decembrī, kad tika iemainīts no Losandželosas «Lakers». Pagājušās sezonas regulārajā čempionātā Odoms vidēji spēlē guva 14,4 punktus un izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas spēlēs viņa kontā vidēji mačā bija 12,1 punkts un 6,5 bumbas zem groziem.

Pagājušās vasaras laikā tika nogalināts Odoma brālēns, bet pāris dienas vēlāk Odoms pasažiera statusā tika iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā, kur dzīvību zaudēja kāds gājējs.

Odoma pašreizējā līgumā atlicis viens gads 8,2 miljonu dolāru (4,3 miljonu latu) vērtībā, taču tas ir izpērkams par 2,4 miljoniem dolāru (1,2 miljoniem latu).

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā «Mavericks» pašlaik ar 31 uzvaru 57 spēlēs ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu