NBA veterāns Turkoglu noslēdz karjeru Turcijas izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais basketbolists Hidajets Turkoglu paziņojis par karjeras beigām Turcijas izlasē.

35 gadus vecais Turkoglu karjeru Turcijas pieaugušo izlasē uzsāka jau 1998. gadā. Savu lēmumu aiziet basketbolists skaidrojis, ka vēlas dot iespēju izcelties jaunajiem spēlētājiem.

«Vienmēr būšu lepns, ka esmu pārstāvējis savu valsti starptautiskā līmenī,» savā paziņojumā, ko citē «FIBA Europe» mājaslapa, izteicies Turkoglu.

Zīmīgi, ka basketbolista paziņojums nāk neilgi pēc tam, kad par Turcijas galveno treneri kļuvis Ergins Atamars, kurš ikdienā vada pašmāju ULEB Eirolīgas klubu Stambulas «Galatasaray Liv Hospital».

«Ceru, ka izlase jaunā trenera vadībā uzlabos savu sniegumu, jo viņš «Galatasaray Liv Hospital» ir izveidojis par čempioniem,» pauda Turkoglu.

Kopumā Turkoglu valstsvienībā piedalījās astoņos Eiropas čempionāta finālturnīros, pirmo aizvadot jau 1999. gadā, kad viņš 20 gadu vecumā vidēji mačā guva 12,4 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists 2001. gadā piedalījās Turcijā notikušajā Eiropas čempionātā, kur turki izcīnīja sudraba godalgas, bet 2010. gadā viņš ar valstsvienību tika pie sudraba pasaules čempionātā.

Šobrīd Turkoglu pārstāv NBA komandu Losandželosas «Clippers», spēlējot otrā plāna lomu. Savas karjeras laikā basketbolists pārstāvējis ne tikai «Clippers», bet arī tādas NBA komandas kā Sakramento «Kings», Toronto «Raptors», Fīniksas «Suns» un Orlando «Magic».

Turkoglu 2008. gadā tika atzīts par NBA visvairāk progresējušo spēlētāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu