Nedēļas beigās iestāsies ziema (32)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sebastian Anthony, CC BY-ND 2.0

Tuvākās dienas Latvijā būs janvārim neraksturīgi siltas, bieži līs, turklāt gaidāms arī stiprs lietus, savukārt nedēļas beigās, visticamāk, iestāsies ziema, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu, debesīm brīžiem skaidrojoties un gaisa temperatūrai svārstoties ap nulli, uz autoceļiem veidosies apledojums, pēc tam no dienvidrietumiem atkal ieplūdīs siltāks gaiss – otrdienas vakarā un trešdien gaisa temperatūra visā valstī sasniegs +5..+8 grādus. Silts laiks saglabāsies līdz piektdienai.

Visās šīs nedēļas darbadienās gaidāms lietus. Saskaņā ar pašreizējo prognozi visbagātīgāk līs otrdien, ceturtdienas vakarā un piektdien, kad lietus pakāpeniski pāries sniegā.

Dominēs dienvidrietumu vējš, kura ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 10-15 metru sekundē, nedēļas nogalē vējš vairākkārtīgi mainīs virzienu.

Prognozes par to, cik būtiski un uz cik ilgu laiku pēc 10.janvāra pazemināsies gaisa temperatūra un vai sniega sega izveidosies visā valstī, pagaidām ir pretrunīgas. Jaunākās prognozes tiks apkopotas trešdienas rītā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu