Nedēļas laikā dubultojies ar elpceļu infekcijas slimībām saslimušo skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušās nedēļas laikā teju dubultojies cilvēku skaits, kuri saslimuši ar akūtām elpceļu infekcijas slimībām, informē Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC).

«Valsts ambulatorajās iestādēs ar šīs infekcijas saslimšanas pazīmēm vērsušos pacientu skaits, izsakot skaitļos, ir 852,5 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju. Salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, kad šis rādītājs bija - 445,4 cilvēki uz 100 000 iedzīvotājiem, var teikt, ka saslimstība pieaugusi gandrīz divas reizes,» norāda LIC Epidemioloģiskās drošības un sabiedrības veselības departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs.

Saslimstība ar elpceļu infekcijām ievērojami pieaugusi visās vecuma grupās. Visaugstākā saslimstība nedēļas laikā bija konstatēta bērniem vecuma grupā līdz četriem gadiem, tas nozīmē - 4917 saslimušo uz 100 000 iedzīvotāju.

Saslimstība pieaugusi visās pilsētās, izņemot Jēkabpili. Visaugstākā saslimstība bija Jelgavā un Daugavpilī - attiecīgi 1290 un 1283 saslimušo uz 100 000 iedzīvotāju. Augstāka saslimstība novērota arī Rīgā un Jūrmalā.

LIC klīnikas praksē nereti novēroti gadījumi, kad pēc augšējo elpceļu vīrusu infekcijas slimnieks saslimst ar plaušu karsoni.

Infektologi vēlreiz uzsver, ka no elpceļu infekcijām iespējams izvairīties, ievērojot speciālistu konsultācijas un padomus, galvenokārt ievērojot personīgo higiēnu, tai skaitā roku mazgāšanu, elpceļu higiēnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu