Nedēļas nogalē Ērgļos Latvijas jaunatnes ziemas olimpiāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs nedēļas nogalē – 4. un 5. februārī, Ērgļos jau septiņpadsmito reizi notiks lielākie skolēnu ziemas sporta svētki Latvijā – Jaunatnes ziemas olimpiāde, kuru organizē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Ērgļu novada domi, portālu «Apollo» informēja Ilze Āķe - Vīksne, LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē piedalīsies 1078 dalībnieki 118 skolu komandās no 43 pašvaldībām. Sacensības Ērgļos notiks sešos sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā. Savukārt no 3. līdz 5.martam Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā.

Šogad lielu atsaucību izpelnījusies distanču slēpošana, kur uz starta līnijas izies līdz šim nepieredzēts skolēnu skaits - 337 dalībnieki. Jau tradicionāli liels dalībnieku skaits pieteicies startiem snovbordā (224 dalībnieki) un kalnu slēpošanā (208 dalībnieki). Palielinājusies arī skolēnu interese par biatlonu (114 dalībnieki). Hokeja turnīrā piedalīsies 22 skolu komandas – vecākajā skolēnu grupā 18 komandas, jaunākajā grupā 4 komandas. 

Savukārt Siguldas kamaniņu trasē spēkiem mērosies jaunieši, kas trenējās kamaniņu sportā, bet šīs sacensības norisināsies martā, jo februārī Siguldas kamaniņu un bobsleja trase ir noslogota ar citām sacensībām. Kamaniņu sportā uzrādītie rezultāti netiks iekļauti skolu kopvērtējumā.

Jaunatnes olimpiādes laikā jauniešus atbalstīs un uz jauniem rekordiem iedvesmos olimpiskos spēļu dalībnieki – kalnu slēpotājs Roberts Rode un biatlonists Jēkabs Nākums, kuri kalnu slēpošanas un distanču slēpošanas trasēs izies ar pirmo starta numuru un uzdos toni jaunajiem un noteikti mazāk pieredzējušajiem sacensību dalībniekiem. Līdzjutēju vidū būs arī LOK vadība – prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis un viceprezidents Žoržs Tikmers.

Šogad olimpiādes atklāšanas ceremonija Ērgļu estrādē notiks 4. februārī, pulksten 19.00, bet pirmās dienas sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija noritēs Ērgļu Saieta namā no 20:00. Individuālie sacensību uzvarētāji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un LOK diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems ģenerālsponsora O!Karte suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku.

Par aizraujošu atpūtu pēc sacensībām parūpējusies «Swedbank» Jauniešu programma «Open», uzaicinot vienu no Latvijas labākajiem dīdžejiem Tomu Grēviņu.

Skolu komandām sacensību laikā palīdzēs Ērgļu jaunieši, kuri izgājuši brīvprātīgo palīgu apmācības kursu. Jaunieši skolu komandas iepazīstinās ar dzimto pilsētu, palīdzēs sacensību laikā un veiks dažādus organizatoriskus darbus.

2010. gadā 37 pilsētas un novadi apvienoja 1073 Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes dalībniekus no 110 skolām, kas startēja Ērgļos un Siguldā. Lielākais dalībnieku skaits bija slēpošanas distancēs, otrs populārākais sporta veids izrādījās snovbords, savukārt trešajā vietā pēc dalībnieku skaita bija kalnu slēpošana.

Skolu konkurencē pirmo vietu ieguva Madonas pilsētas 1.vidusskola aiz sevis atstājot Kusas pamatskolu un Cēsu otro pamatskolu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu