Nedēļas nogalē – jau trešais festivāls «Laba Daba»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ģimenes ar bērniem, suņi un kaķi, kā arī jaunieši zaļi un radoši domājoši, kā arī brīvi savās attiecības ar mūziku: tik dažādu publiku pulcēs festivāls «Laba daba». Tas notiks jau trešo reizi un netipiski citiem, neatstāj vietu sliktām atsauksmēm. Kā allaž pasaules, tautas, roka, regeja un ska mūzika savīsies uz četrām skatuvēm, līdz ar kino, izklaidēm, zaļu zāli un sportu.

Mūzikas kritiķis Uldis Rudaks festivālu «Laba daba» apmeklē regulāri. Kā viņš pats brīnoties vērtē, šis ir festivāls, par kuru nav sliktu atsauksmju. Pēc pagājušā gada pieredzes tas gandrīz kā folklora savu labo slavu izplata, apmeklētājiem atzinīgi novērtējot pasākumu, kas sevī nes ideju par labu attieksmi pret cilvēkiem, dabu un domāšanu.

Pasaules un tautu mūzika ir maz pārstāvēta citos festivālus, tomēr labā dabā šie žanri atraduši savu vietu. Līdzās arī roks, ska un regejs ir tie vasarīgie ritmi, kas labā dabā ir plaši pārstāvēti.

Pasākuma organizators Edgars Āboliņš atzīst, ka uz «Labu dabu» brauc gan tie, kas mūziku klausījušies septiņdesmitajos, gan tie, kas deviņdesmitajos, arī tie, kas sper pirmos soļus. Viņš arī plašāk par šī gada muzikālajiem pārsteigumiem

Viens no lielākajiem pārsteigumiem ir grupa 19 gadi pirms sākuma, kas nav koncertējusi gadiem, tomēr «Labā dabā» uzstāsies atkal. Tomēr līdzās jāpiemin arī teātri: šogad uzstāsies gan Ģertrūdes teātris ar izrādi svētceļnieks, gan būs skatāma arī muzikāla izrāde dieviņš un velniņš.

Kā katru gadu laba daba ir draudzīga ģimenēm, šeit būs auklītes, arī darbnīcas, lai apgūtu dabu un iemācītos jaunas prasmes, līdzās būs arī kino, iespēja spēlēt futbolu vai citus sporta veidus un izklaidēties un paliks pat nakti telšu pilsētiņā ābeļdārzā.

Bet Lielbritānijas, Krievijas, Itālijas, Polijas, Portugāles un Latvijas grupas kāps uz četrām skatuvēm, kam dots nosaukums pēc radio NABA simboliskajiem dzīvniekiem: lāča, kraukļa, suņa un eža. Festivāls notiks no 5 līdz 7 augustam Līgatnē Ratniekos.

  • Izstāde Spīguļi un zvaigznes 

Cilvēks jau tāds bērns vien ir. Viņam patīk brīnumi un pārsteigumi – karuseļi, saulriets, ziepju burbuļi, pasakas. Tīk sapņot par zvaigznēm debesīs un uz zemes. Stikla  māksliniece Marta Ģibiete radījusi soguļ-spīguļus un tie iespīdēs Labā Dabā. Spīguļi smuki kā dimanti, gaismā spoži kā zvaigznes, un ir īsti gaismaszaķu meistari.  Jautra daba, laba dzīve.
Izstāde būs apskatāma Kraukļa ligzdā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu