Nedēļas nogalē norisināsies fotokonkurss «Iededz Gaismas pilī!» (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļas nogalē, no 25.oktobra līdz 27.oktobrim, norisināsies fotokonkurss «Iededz Gaismas pilī!», kura laikā gan profesionāļi, gan amatieri tiek aicināti iemūžināt izgaismotu jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas fasādi.

Kā aģentūru LETA informēja pilnsabiedrības «Nacionālā būvkompāniju apvienība» sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova, katrs dalībnieks var iesūtīt līdz pat desmit fotogrāfijām.

Piektdienas vakarā gaisma tiks iedegta jau pirms tumsas iestāšanās, un tā degs līdz pat naktij uz pirmdienu. «Gaismas pils» attēli jāuzņem no jebkuras vietas pilsētvidē no saulrieta līdz saullēktam. Fotogrāfijas līdz 3.novembrim jāsūta uz e-pasta adresi «info@nba.lv» ar norādi «Iededz Gaismas pilī!», bet uzvarētāji tiks paziņoti 7.novembrī portālā «fotokvartals.lv». Visas konkursā iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas portālā «fotokvartals.lv», «Nacionālās būvkompāniju apvienības» mājaslapā «www.nba.lv» un LNB mājaslapā «www.lnb.lv», kā arī sociālajos tīklos.

Labāko darbu autoriem tiks piešķirtas balvas - konkursa uzvarētājs no «Nacionālās būvkompāniju apvienības» iegūs 2012.gadā klajā nākušo arhitektūras fotogrāfiju izdevumu «Le Corbusier and the Power of Photography», savukārt otrās un trešās vietas ieguvējs saņems balvu no dizaina uzņēmuma un koncepta veikala «Lukabuka» - grāmatu no sērijas «Process» par arhitektūru Latvijā. Piecu labāko fotogrāfiju autoriem būs iespēja paviesoties «Gaismas pilī» un uzņemt attēlus arī ēkā, kā arī no portāla «fotokvartals.lv» saņemt izdevumu «Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013».

Konkursam iesniegtos darbus izvērtēs žūrija no «Nacionālās būvkompāniju apvienības» un LNB, kā arī fotogrāfs un portāla «fotokvartals.lv» redaktors Arnis Balčus.

Kā pauž «Nacionālās būvkompāniju apvienības» padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns, atsevišķi fotogrāfi jau ir paguvuši nejauši iemūžināt mirdzošu «Gaismas pili» tumsā, kad aktīvu būvdarbu dēļ ēka ir gaiša arī vakaros. «Ik pa laikam sociālajos portālos ir manāms rīdzinieku prieks par apgaismotu LNB ēku un fotogrāfijām, kas radušās mirkļa ietekmē. Tas iedvesmoja mūs šādu iespēju dot visiem - gan profesionāļiem, gan citiem interesentiem -, par gaismu ēkas logos paziņojot iepriekš,» stāsta Saukāns.

Savukārt Balčus norāda, ka «Gaismas pils» ir viens no pēdējā laikā visbiežāk fotografētajiem arhitektūras objektiem Latvijā, tomēr izgaismotu ēku naktī izdevies kvalitatīvi uzņemt vien retajam. Arī rīdziniekiem visbiežāk ēka asociējas ar dažādos rakursos dienas laikā fotografētu objektu - šī akcija palīdzēs lauzt šo uztveri un paskatīties uz «Gaismas pili» no pavisam atšķirīga skatpunkta.

«Gaismas pils» ēkas attēlu fotografēt un citādi atveidot atļauts privātām vajadzībām, taču par tā izmantošanu komerciālos nolūkos jāsazinās ar LNB.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu