Nedēļas nogalē vējš var sasniegt vētras spēku (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien pēcpusdienā un naktī uz pirmdienu nu jau daudzviet Latvijā ir novērots pirmais sniegs. Alūksnē ir izveidojusies arī pirmā sniega sega, tās biezums gan nav liels – tikai viens centimetrs (cm). Tomēr šonedēļ ziemas laika apstākļi Latvijā nenostiprināsies, tie mīsies ar rudenīgu slapjdraņķi un lietu, ziņo Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien dienas vidū virs Baltijas jūras un Rīgas līča veidojas gubu-lietus mākoņi, kas nes nokrišņus. Liepāja sniegā redzamība pasliktinājās pat zem četriem kilometriem. Tomēr starp mākoņiem daudzviet spīd arī saule.

Naktī uz otrdienu piekrastes rajonos gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi, bet diena jau aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem. Vējš pūtīs no ziemeļu puses, un naktī gaisa temperatūra gaidāma no -3 grādiem Vidzemē līdz +2 grādiem jūras piekrastē, dienā būs vien par pāris grādiem siltāka.

No darba nedēļas vidus laika apstākļus noteiks plašs un aktīvs ciklons, kura centrs gan šķērsos Skandināvijas pussalas ziemeļu rajonus, tomēr Latvijā tas atnesīs mainīgus laika apstākļus.

Vispirms pastiprināsies rietumu puses vēji, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, tādēļ sniegu un slapju sniegu jau trešdien nomainīs lietus un kļūs arī siltāk – naktī uz ceturtdienu sals nav gaidāms visā Latvijā. Tomēr jau ceturtdien dienā vējš atkal iegriezīsies no ziemeļrietumiem, lietus Latvijā austrumu daļā pāries slapjā sniegā un sniegā. Turklāt aukstā gaisa atgriešanās būs saistīta ar ievērojamu ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos – jūras piekrastē ceturtdien tas brāzmās sasniegs pat 25 m/s.

Vējam pierimstot, laika apstākļi piektdien pakāpeniski uzlabosies, arī nokrišņi mitēsies, tomēr brīvdienās jaunas nokrišņu zonas no ziemeļrietumiem virzīsies pāri Latvijas teritorijai, tādēļ saglabāsies nepastāvīgi laika apstākļi, gaidāms gan lietus, gan arī slapjš sniegs un sniegs, kā arī no jauna pastiprināsies vējš.

Šādos mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem jābūt autovadītājiem, jo uz ceļa bieži var veidoties apledojums!

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu