Nedienas ar fotoradariem: automašīnu fiksē vienlaicīgi divās vietās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turpinās autovadītāju nedienas ar nesen uzstādītajiem fotoradariem. Autovadītājs Vilnis saņēmis divus protokolus par pārkāpumiem, ko fiksējuši fotoradari, taču viņu izbrīna protokolos uzrādītais laiks, proti, tajos norādīts viens un tas pats laiks: pārkāpums fiksēts 2012.gada 23.aprīlī, plkst.12.11, ziņo LNT raidījums «Tautas balss».

No protokoliem izriet, ka viņa uzņēmumam piederošā automašīna atradusies divās vietās vienlaicīgi. Vilnis tagad nevar ne noliegt, ne apstiprināt, ka automašīna ir bijusi fotoradara atrašanās vietā, jo Augusta Deglava iela ir pāris desmit metru attālumā no uzņēmuma lokācijas vietas.

Vilnis spriež, ka šāda situācija ir iespējama, ja fotoradari viens otram ir tik tuvu izvietoti, ka automašīna tiem paskrien garām 59 sekunžu laikā. Tomēr konkrētajā gadījumā Vilnis šādu iespēju nepieļauj, jo šo attālumu fiziski nav iespējams veikt. Raidījums veica eksperimentu un pārliecinājās, ka, ievērojot visus ceļu satiksmes noteikumus, šo attālumu iespējams pieveikt piecās minūtēs un 24 sekundēs. Lai attiecīgo ceļa posmu pieveiktu piecreiz ātrāk, automašīnai būtu jāpārvietojas ar ātrumu 250 kilometri stundā. Vilnis uzskata, ka, ja fotoradari pieļauj laika kļūdas, teorētiski iespējams, ka šādas kļūdas tiek  pieļautas arī attiecībā uz ātruma fiksēšanu.
Uzņēmuma «Vitronic Baltica» sabiedrisko attiecību pārstāve Antra Gaile raidījumam noliedz, ka fotoradari varētu pieļaut kļūdas, fiksējot automašīnu ātrumu.

«Nevarētu piekrist tam, ka fotoradars varētu kļūdīties ar ātrumu, jo, pirmkārt, pulksteņa laika sinhronizācija tiek veikta regulāri - katru nedēļu. Protams, nobīde rodas, bet tas neattiecas uz ātruma mērījumiem,» skaidro Gaile. To, ka fotoradaru laiki atšķiras, Gaile komentē, norādot, ka ne visiem fotoradariem laiki ir vienādi sinhronizēti, tāpat kā citām tehniskajām ierīcēm. Kaut kāda pulksteņa laika nobīde pastāvot arī fotoradariem.

Policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieka vietnieks Andris Locis skaidro, ka laika atšķirība nenozīmē, ka pārkāpuma nav bijis. Tas nemainot faktu, ka konkrētajā vietā transporta līdzeklis pārkāpumu izdarījis un Vilnim sods būs jāmaksā par abiem pārkāpumiem.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu