Nedosim Prezidenti izģērbt kailu pūļa priekšā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

Cik gan zemu var krist neizmērojamajā zemiskumā, kas acīmredzami nāk no izglītības trūkuma, ētikas pamatprincipu nezināšanas un – atļaušos tomēr uzsvērt – īpaši rafinēta, melna naida pret Latvijas valsti un tās suverēnajiem simboliem?

Šo jautājumu biju spiesta uzdot pati sev, svētdienas vakarā atverot portālu diena.lv, lai, kā ierasts, izlasītu brīvdienu žurnāla elektronisko versiju un uzzinātu varbūt ko jaunu, kas Latvijā atgadījies nedēļas nogalē. Liela bija mana neizpratne un pārsteigums, kas tālāk pārauga sašutumā, bet vēlāk – arī kalpoja par iemeslu kaut jelkādai pilsoniskai, cilvēcīgai rīcībai taisnības vārdā.

Runa ir par portālā publicēto rakstu, ka Kangari, kuri aktīvi un anonīmi palīdzēs nopelnīt tā saucamajam «izdevējam» ar anglisko nosaukumu «Baltic screen» savus Jūdasa grašus – ka kāds no šiem Kangariem un aprējējiem, kurš nekaunēsies izcelties ar kādu, kā noprotams, iespējami vulgāru kombināciju topošās ķengu grāmatas par Latvijas Prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu nosaukumam – saņems balvā Prezidentei piederošu... rokassomiņu.

Es atstatīšu sevi no pārspriedumiem, vai Jūdasiem aptrūkušies Prezidentei metamie dubļi, tāpēc jālūko pēc sev līdzīgajiem. Tāpat es atturēšos sīkāk komentēt portāla «diena.lv» iespējamo motivāciju, Latvijas suverenitātes simbolu iemetot šādai ķengājošai saplosīšanai anonīmā publiskajā telpā.

Te jāuzdod šķietami vienkāršāks jautājums, proti – pa kādiem ceļiem pie «Baltic screen» darboņiem varēja nokļūt Prezidentes personīgajā īpašumā esošs aksesuārs? Cik leģitīma bijusi šī aksesuāra ieguve? Vai tiešām iestājies tāds vispārēja nihilisma un morālā pagrimuma laiks, ka iespējams nesodīti tirgoties ar... Valsts bijušās pirmās personas mantām? Vai tiešām te nav savs vārds sakāms ne Valsts protokolam, ne attiecīgajām iestādēm? Ja, protams, visa šī ziņa nav bijis blefs jeb, kā tagad saka, melnais pī-ār.

Vai tiešām ar cienījama portāla un tā uzticīgo lasītāju rokām izģērbsim kailu Prezidenti un atstāsim viņu vienu melno spēku patvaļai? Šodien viņi notirgos somiņu, kas sekos rīt? Es apelēju pie tautas gaišākās daļas godaprāta – netaisiet publisko telpu par reklāmas dēli Kangariem! Apturiet ņirgāšanos par cilvēku, kurš pilnvērtīgi saucams par Valsts simbolu!

Zita Gorbejeva, Latvijas Republikas pilsone

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu