Neerogēnās maiguma zonas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Erogēno zonu primārais un vienīgais uzdevums — nodrošināt organismam pietiekamu dzimumuzbudinājuma stāvokli.

Tiem, kas sūdzas par savu partneru dzimumvēsumu, atliek apbruņoties ar pacietību un atklāt sevī meklētāja garu. Ne velti izcilais krievu psihoterapeits V. Štekelis ir atzīmējis, ka iedarbīgākā dzimumvēsuma terapija ir «ceļojums divatā, kurā jādodas ar mērķi atklāt vienu erogēno zonu pēc otras».

Tā kā vietu, kurā var atrasties dzimumjutīgie receptori, ir daudz un ne visas tās sākotnēji ir pieejamas, var sākt ar to zonu «apsekošanu», kuras ikdienā par erogēnām neviens nedēvē. Piemēram, var noskaidrot, cik lielā mērā un kādā kvalitātē uz pieskārieniem reaģē mati. Lai arī pieņemts uzskatīt, ka mati nesāp, tomēr to saistība ar galvas ādu nodrošina arī zināmu jutības pakāpi.

Skaidrs, ka cilvēkam, kurš ar mokām pacieš parastu matu apgriešanas procedūru, nav jēgas glāstīt galvu mīlas spēles laikā. Toties tiem, kuri friziera krēslā aiz apmierinājuma saldi murrā, tiem mati noteikti uzskatāmi par vienu no erogēnajām zonām.

Vīriešiem vairāk nekā sievietēm patīk pakauša daļas glāstīšana, bet sievietēm uz glāstiem atsaucīgāks ir deniņu rajons. Parasti visiem patīkami ir skūpsti uz kakla, bet īpatņiem ar izteiktu gāmuru nav nekas pretī saņemt tam veltītus viegli kutinošus glāstus.

Seksuālais uzbudinājums var rasties, ja maigi pakošļā auss ļipiņu. Taču jāpiebilst, ka ļoti daudziem cilvēkiem, laikam pateicoties viņu sūrajai bērnībai un pirmajiem skolas gadiem, šīs darbības rezultātā var novērot pretēju efektu. Tā kā meitenes no ausu sāpīgas raustīšanas ir vairāk pasargātas, tad, kā secinājuši speciālisti, sievietēm ausis vairāk nekā vīriešiem ir uzskatāmas par dzimumuzbudinājumu rosinošām zonām.

Sejā par jutīgākajiem «erogēnajiem» orgāniem var uzskatīt uzacis un plakstiņus. Turklāt no austrumu puses nāk apgalvojums, ka glāsti, kas veltīti plakstiņiem, liecina par vislielāko maigumu un uzticīgu pieķeršanos.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu