Neesmu šķīrusies. Kāds uzvārds būs bērnam?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jautājums:Sveicināti!

Lieta tāda, ka esmu vēl oficiāli precējusies ar savu divu pirmo meitiņu tēvu, bet kopā nedzīvojam jau aptuveni trīs gadus un K.L ietvaros viņam jau aptuveni gadu ir liegts vispār kontaktēties ar mani un manām meitiņām. Jau vairāk kā gadu dzīvoju kopā ar draugu, un nu mums ir pieteicies mazulītis. Vai, bērnam piedzimstot, ja es vēl oficiāli būšu precējusies, varēs dot bērna tēva uzvārdu? Un ja es izšķiros grūtniecības laikā, vai nav obligāti jāapprecas ar bērna tēvu, lai bērns iegūtu tēva uzvārdu?

Atbild: Inese Cinīte
Bērniņš tiks reģistrēts dzimšanas reģistrā un par bērna tēvu tiks reģistrēts bērna mātes vīrs, ja bērna māte atrodas laulībā. Ja laulība tiks šķirta līdz bērna piedzimšanai un Jūs apprecēsieties ar bioloģisko bērna tēvu, tad bērna dzimšanas apliecībā par bērna tēvu, tiks norādīts īstais tēvs. Ja par bērna tēvu tiek ierakstīts Jūsu vīrs, kurš nav bērna bioloģiskais tēvs, tad Jums ir tiesības vērsties tiesā ar prasību par paternitātes pieņēmuma apstrīdēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu