Negadījumā Vācijas būvlaukumā ievainots Latvijas pilsonis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: morrissey, CC licence

Pagājušajā nedēļā negadījumā būvlaukumā Vācijā gan mirušais, gan ievainotais strādnieks ir Latvijas pilsoņi, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis.

Kā ziņots, incidentā būvlaukumā Vācijā bojā gājis 24 gadus vecs viesstrādnieks no Latvijas, bet smagi ievainots 39 gadus vecs strādnieks, par kura nacionalitāti sākumā tika sniegtas pretrunīgas ziņas.

Sīlis paskaidroja, ka ievainotais Latvijas valsts piederīgais pašlaik ārstējas slimnīcā. Par notikušo ir informēta gan mirušā, gan cietušā ģimene un tuvinieki, un Latvijas vēstniecība Vācijā ir pilnā mērā iesaistījusies palīdzības sniegšanā - pašlaik tiek kārtoti dokumenti bojā gājušā Latvijas pilsoņa mirstīgo atlieku pārvešanai atpakaļ uz dzimteni. ĀM rīcībā nav informācijas, vai viņš ir bijis apdrošināts.

Negadījuma izmeklēšana ir policijas ziņā, taču ĀM ir ieinteresēta sagaidīt slēdzienu par notikušā apstākļiem, piebilda ĀM preses sekretārs.

Kā ziņots, negadījums noticis piektdienas rītā Diseldorfā, kur strādniekiem bija uzdevums nojaukt sešus metrus augstu un 15 metrus garu sienu demontētas ēkas pagrabstāvā. Negadījuma apstākļi pagaidām nav skaidri, bet betona siena nobrukusi pār strādniekiem.

Glābēju darbu notikuma vietā apgrūtināja nestabilā ēkas konstrukcija. Latvijas valstspiederīgais Aleksandrs V. zem drupām atrasts miris, bet viņa kolēģis kritiskā stāvoklī nogādāts vietējā slimnīcā.

Kā laikrakstam «Bild» sacīja aculiecinieki, strādnieki objektā strādājuši bez kādiem aizsardzības pasākumiem, kā arī pie sešus metrus augstā mūra viņi strādājuši bez sastatnēm.

Diseldorfas policija un pašvaldības būvinspekcija sākusi izmeklēšanu par notikuma apstākļiem.

Kā ziņots, kopš 1.maija Latvijai ir atvērts Vācijas darba tirgus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu