Negaisa laikā nav ieteicams atrasties automašīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eksperti apgalvo, ka apgalvojums ir daļēji mīts un patiesība. To ietekmē automašīnas metāla korpusa augstā elektrības vadāmība, tomēr cilvēki, kas atrodas automašīnā, zināmā mērā ir pasargāti, jo elektriskā izlāde zibens spēriena gadījumā notiks tikai pa auto metālisko korpusu.

RTU Tehnogēnās drošības konsultāciju un apmācību centra direktors Valdis Ziemelis atgādina, ka, sēžot automašīnā, nevajadzētu pieskarties tās metāliskajām daļām. Profesors Andrejs Siliņš piebilst, ka gumijas riepas zināmā mērā aizsargā automašīnu no zibens spēriena, jo riepas izolē automašīnas dzelzs korpusu no zemes, tādējādi samazinot zibens spēriena iespējamību.

Savukārt meteorologs Andris Vīksna skaidro, ka automašīna tiek uzskatīta par vienu no drošākajam vietām, kur paslēpties negaisa laikā, taču lielāks risks ir saņemt zibens spērienu, negaisa laikā pārvietojoties ar velosipēdu vai motorolleri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu